Calea Victoriei ar putea fi pietonala la sfarsit de saptamana tot anul, in special cand e vreme buna, potrivit edilului general al Capitalei, Gabriela Firea, potrivit Agerpres.

pe Calea VictorieiFoto: USER UPLOADED

"Proiectul e pilot pentru Sarbatorile Pascale, dar, daca se va considera ca este unul reusit, dorinta noastra e ca in fiecare weekend, pe tot parcursul anului, in special cand este vreme buna, deci, sa spunem, pana la finalul lunii septembrie, de vineri dupa-amiaza spre seara pana duminica seara, aceasta zona de la Guvern pana la Ateneu sa fie una pietonala. O vom inaugura cu siguranta impreuna", a declarat Firea, joi, la comitetul intern de analiza a bugetului Primariei Municipiului Bucuresti (PMB).

Potrivit acesteia, Calea Victoriei va fi pietonala incepand cu Sarbatorile Pascale, de la Piata Victoriei pana la Piata George Enescu, iar in prezent impreuna cu Administratia Strazilor si cu operatorii de salubritate se doreste in primul rand sa se faca curatenie.

"Nu putem sa ornam ceva sau sa va invitam pe dumneavoastra de la ARCUB si Creart sa veniti cu spectacole pana nu facem curatenie in primul rand, o curatenie exemplara, o amenajare si ulterior dumneavoastra ne veti propune spectacole si alte manifestari culturale", a mai spus Firea.

Anterior, pe 8 martie, ea anuntase ca, la sfarsit de saptamana, in preajma Sarbatorilor Pascale, Calea Victoriei ar urma sa devina pietonala si a subliniat, totodata, ca in privinta Centrului Vechi sunt necesare masuri de "igienizare, ecologizare si infrumusetare".