In primele 6 luni de mandat in Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), cele mai multe proiecte de hotarare au fost depuse de partidele care formeaza majoritatea din Consiliul General, grupul PSD-ALDE (50 de proiecte). Cu toate acestea, peste 90% dintre aceste proiecte au ca obiect desemnarea reprezentantilor Consiliului General in comisii si in consiliile de administratie ale regiilor, spitalelor si alte institutii din subordinea CGMB, potrivit datelor furnizate de Primaria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

Sedinta CGMBFoto: Hotnews

Totusi, ALDE a avut si alt tip de propuneri legislative: implementarea unui sistem avansat de monitorizare trafic si informarea calatorilor prin urmarirea mijloacelor de transport in comun RATB prin GPS, eradicarea ambroziei pe teritoriul municipiului Bucuresti si acordarea acordarea de burse semestriale absolventilor clasei a VIII-a care au obtinut media 10 la evaluarea nationala, precum si absolventilor de liceu care au obtinut media 10 la examenul national de bacalaureat.

Dintre acestea, au fost adoptate doar proiectele care vizau numirile in comisii, consiliile de administratie si modificarea diverselor regulamente.

In ceea ce priveste opozitia, USB a depus 4 initiative legislative: infiintarea Comisiei de imagine Urbana pe langa Directia de urbanism a Primariei Municipiului Bucuresti, aprobarea unui plan de masuri pentru imbunatatirea signalisticii si serviciilor de receptie in spitalele din subordinea Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB), evaluarea si imbunatatirea activitatii spitalelor din subordinea Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, aprobarea unui program anual de sterilizare gratuita a animalelor fara pedigriu, cu stapan.

Nici unul dintre aceste proiecte nu a fost adoptat.

Contactata de HotNews.ro, liderul de grup al USR, Roxana Wring, spune ca USR a depus 5 proiete de hotarare.

"Am depus 5 proiecte de hotarire in primele 6 luni de mandat. In plus fata de cele 4 proiecte de hotarire mentionate, am depus un proiect de hotarire pentru respectarea normelor de salubrizare cu privire la deszapezire. La proiectul de deszapezire am primit un punct de vedere de la directia de specialitate si sunt pe punctul de a trimite un raspuns argumentat din punct de vedere juridic.

Niciun proiect USR nu a ajuns inca la comisiile de specialitate, deci nu se stie cind vor fi incluse pe ordinea de zi...daca vor fi incluse. Pe linga proiecte de hotarire, USR a depus amendamente la mai multe proiectele incluse pe ordinea de zi, amendamentele urmarind imbunatatirea propunerilor PSD. Pina in acest moment niciun amendament USR nu a fost adoptat de majoritatea CGMB", a declarat aceasta.

PNL a depus un singur proiect, acesta vizand informarea cetatenilor despre principiile planificarii mobilitatii urbane durabile in scopul implicarii acestora in dezvoltarea Planului de Mobilitate Urbana Durabila Bucuresti-Ilfov. Proiectul nu a fost adoptat.

La fel si PMP: acordarea titlului de Cetatean de onoare al municipiului Bucuresti istoricului Neagu Djuvara. Proiectul a fost adoptat.

In plus, consilierii PSD, ALDE si PNL au initiat si aprobat un proiect prin care consilierii generali vor avea bilete gratuite la toate activitatile organizate pe Arena Nationala. Astfel, vor fi alocate 110 bilete pentru consilierii generali la fiecare activitate desfasurata pe stadionul Arena Nationala din Capitala.

Cat au absentat consilierii generali

La cele 13 sedinte ale Consiliului general al Municipiului Bucuresti care aua vut loc in primele 6 luni de mandat, potrivit datelor furnizate de Primaria Capitalei la solicitarea HotNews.ro, s-au inregistrat 85 de absente dintre care 10 motivate.

Cel mai mult au absentat:

- Ciurea Alexandru (USB) - 7 absente, doua motivate;

- Dan Nicusor (USB) - 7 absente, una motivata;

- Comanescu Mihai (PNL) - 6 absente;

- Bumbar Marian (USB) - 6 absente, una motivata;

- Arsu Alin Ionut (USB) - 5 absente;

- Pruna Cristina Madalina (USB) - 5 absente;

- Turcescu Robert (PMP) - 5 absente;

- Ciucu Ciprian (PNL) - 4 absente;

- Cotofana Liviu Alin (USR) - 4 absente, trei motivate;

- Margarit Nicolae Sorin (PNL) - 4 absente;

- Wring Roxana Sanda (USR) - 4 absente.

Nicusor Dan, liderul Uniunii Salvati Romania, a declarat la momentul respectiv ca responsabil pentru absentele sale la sedintele Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) este PSD, care a blocat fuziunea dintre USB si USR, iar el ar incalca legea daca ar veni la aceste sedinte.

Roxana Wring, liderul de grup al USR, spune ca vinovata pentru aceasta situatie este si primarul Gabriela Firea, care nu a stabilit un calendar al sedintelor, ceea ce ar fi creat predictibilitate.

"Contextul absentelor este dat de lipsa de predictibilitate a convocarii sedintelor de consiliu (nu ma refer aici la absentele din cauza problemelor juridice create de contestarea fuziunii USB-USR). Inca din prima sedinta de consiliu USR a solicitat Primarului General si aparatului administrativ din subordine stabilirea de comun acord a unui calendar al sedintelor ordinare de consiliu, iar daca nu se poate stabili data exacta, macar sa fie convocate sedintele in ultima saptamina din luna, sau doar in anumite zile, astfel incit toti consilierii sa-si organizeze programul de lucru in consecinta. Aceasta abordare ar fi creat un cadru predictibil al actului decizional.Predictibilitatea convocarii sedintelor de consiliu ar fi utila nu numai consilierilor, dar si cetatenilor, care de multe ori afla prea tirziu ca vor fi adoptate proiecte care ii privesc, mai ales de cind noua administratie nu mai face consultare publica pentru majoritatea proiectelor de hotarire. Propunerea noastra a fost respinsa", a declarat Roxana Wring pentru HotNews.ro.

"Consilierii USR sunt in mare parte angajati in mediul privat sau sunt liber-profesionisti, avocati, consultanti IT, antreprenori, care calatoresc din cind in cind in interes de serviciu si nu pot intotdeauna sa-si schimbe programul de pe o zi pe alta. A fi consilier local nu este o functie, este o calitate; consilierii primesc o indemnizatie pentru participarea la sedinte, 5% din salariul primarului, nu salariu. Rolul lor este de a sluji interesele comunitatii, in plus fata de viata lor profesionala. In cazul meu, absentele sunt justificate, fiind plecatta din tara, iar biletele de avion au fost cumparate cu mult timp inainte. Niciun consilier USR nu a lipsit 'nemotivat' in sensul in care elevii 'chiulesc' de la scoala. Toti colegii mei vor putea sa justifice lipsa lor de la sedintele de consiliu, ii las pe ei sa o faca. Convocarea sedintelor de consiliu in actualul mandat este, deci, aleatorie. Se abuzeaza de convocarea sedintelor extraordinare, anuntate cu minim 3 zile inainte, si deoarece legea 215/2001 nu specifica, nu este justificat caracterul extraordinar al sedintelor. Ceea ce in lege are caracter de exceptie, la PMB a devenit regula", a mai spus aceasta.

In plus, o parte dintre absente, pentru consilierii USR si PMP care au obtinut un loc in Parlament, la alegerile din decembrie 2016, s-au acumulat intre momentul in care si-au depus demisia si pana Consiliul general a luat act de aceasta.

Un astfel de exemplu este robert Turcescu.

UPADTE "Ultimele trei absente sunt dupa ce am fost ales deputat, nu puteam sa imi exercit si mandatul de consilier si pe cel de deputat in acelasi timp. Pe 11 decembrie am fost ales, iar pe 22 decembrie mi-am depus demisia din Consiliul General. Consiliul a luat act de demisia mea abia in ianuarie. Eu nu puteam sa mai particip la sedintele Consiliului in aceasta perioada. DE la inceputul mandatului am lispist doar de doua ori", a explicat Robert Turcescu.

Nota: Informatiile referitor la proiectele depuse si aprobate, numarul de sedinte si numarul de absente au fost trimise de Primaria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

Ce proiecte au avut consilierii generali in primele 6 luni de mandat

- Hotararea C.G.M.B. nr. 145/2016 privind alegerea viceprimarilor municipiului Bucuresti. Initiatori: Badulescu Aurelian (PSD), Pavel Marius (PSD), Popa Simona Mariana (PSD);

- Hotararea C.G.M.B. nr. 149/2016 privind constituirea comisiilor de specialitate ale Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Initiatori: Badulescu Aurelian (PSD), Pavel Marius (PSD), Popa Simona Mariana (PSD);

- Hotararea C.G.M.B. nr. 151/2016 privind desemnarea a sase administratori provizorii in Consiliul de Administratie RADET Bucuresti pana la finalizarea procedurii de selectie a administratorilor. Initiatori: Gherghiceanu Florentina (PSD), Tutu Radu (PSD), Circa Honorius Edward Adrian (PSD);

- Hotararea C.G.M.B. nr. 161/2016 privind numirea a trei consilieri din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti in Consiliul Administrativ al Clubului Sportiv Municipal Bucuresti. Initiatori: Badulescu Aurelian (PSD), Circa Honorius Edward Adrian (PSD);

- Hotararea C.G.M.B. nr. 168/2016 pentru modificarea si completarea Hotararii C.G.M.B. nr. 149/2016 privind constituirea comisiilor de specialitate ale Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Initiatori: Badulescu Aurelian (PSD), Circa Honorius Edward Adrian (PSD);

- Hotararea C.G.M.B. nr. 173/2016 privind alegerea unui viceprimar al municipiului Bucuresti. Initiator: Circa Honorius Edward Adrian (PSD);

- Hotararea C.G.M.B. nr. 176/2016 privind acordarea titlului de "Cetatean de onoare al municipiului Bucuresti- domnului Neagu Djuvara (istoric, diplomat, filosof, jurnalist si romancier roman). Initiator: Turcescu Robert Nicolae (PMP);

- Hotararea C.G.M.B. nr. 181/2016 privind constituirea si aprobarea Regulamentului de Organizare si functionare al Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret. Initiator: Voicu Ion Valentin (ALDE);

- Hotararea C.G.M.B. nr. 188/2016 privind desemnarea reprezentantilor municipiului Bucuresti in Consiliul de Administratie, precum si desemnarea reprezentantilor municipiului Bucuresti in Adunarea Generala a Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Bucuresti - Ilfov (ADIBI). Initiatori: Circa Honorius Edward Adrian (PSD), Ionescu Tudor Tim (ALDE);

- Hotararea C.G.M.B. nr. 189/2016 privind desemnarea a trei reprezentanti ai Consiliului General al Municipiului Bucuresti ca membri in Comisia pentru indrumarea si supravegherea comisiilor organizate la nivel de sectoare pentru aplicarea Legii nr. 550/2002. Initiator: Circa Honorius Edward Adrian (PSD), Ciudomirov Mihai (PSD), Stanescu Dan (PSD), Voicu Ion Valentin (ALDE);

- Hotararea C.G.M.B. nr. 190/2016 privind desemnarea unor consilieri din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti, ca membri titulari si supleanti in Comisia de repartizare a locuintelor pentru persoanele expropriate pentru cauza de utilitate publica. Initiatori: Circa Honorius Edward Adrian (PSD), Ionescu Tudor Tim (ALDE);

- Hotararea C.G.M.B. nr. 191/2016 privind desemnarea reprezentantilor Consiliului General al Municipiului Bucuresti in Comisia de evaluare a ofertelor si in Comisia de solutionare a contestatiilor pentru concesionarea terenurilor, destinate construirii, apartinand domeniului public si privat al municipiului Bucuresti, in temeiul Legii nr. 50/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Initiatori: Circa Honorius Edward Adrian (PSD), Ionescu Tudor Tim (ALDE);

- Hotararea C.G.M.B. nr. 192/2016 privind desemnarea unor consilieri din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti, ca membri titulari si supleanti in Comisia de analiza a dosarelor solicitantilor de locuinte sociale si de spatii cu alta destinatie decat aceea de locuinta beneficiari ai Legii nr. 341/2004. Initiatori: Circa Honorius Edward Adrian (PSD), Ionescu Tudor Tim (ALDE);

- Hotararea C.G.M.B. nr. 193/2016 privind desemnarea reprezentantilor Consiliului General al Municipiului Bucuresti in Comisia de contestatie pentru spatiile proprietate privata a statului sau a unitatilor administrativ-teritoriale cu destinatia de cabinete medicale, precum si a spatiilor in care se desfasoara activitati conexe actului medical, organizata la nivelul municipiului Bucuresti, pentru aplicarea O.U.G. nr. 68/2008. Initiatori: Circa Honorius Edward Adrian (PSD), Ciudomirov Mihai (PSD), Stanescu Dan (PSD), Voicu Ion Valentin (ALDE);

- Hotararea C.G.M.B. nr. 194/2016 privind desemnarea unor consilieri din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti in Comisia de evaluare a situatiilor sociale deosebite in care se gasesc cetatenii municipiului Bucuresti. Initiatori: Circa Honorius Edward Adrian (PSD), Ciudomirov Mihai (PSD);

- Hotararea C.G.M.B. nr. 195/2016 privind desemnarea unor consilieri din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti in Comisia de analiza a dosarelor solicitantilor de spatii cu alta destinatie decat aceea de locuinta, altii decat beneficiarii Legii nr. 341/2004. Initiatori: Circa Honorius Edward Adrian (PSD), Ionescu Tudor Tim (ALDE);

- Hotararea C.G.M.B. nr. 196/2016 privind desemnarea unor consilieri din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti in Comisia de repartizare a locuintelor pentru persoanele evacuate sau aflate in curs de evacuare din Zona Pilot A din Centrul Istoric al municipiului Bucuresti. Initiatori: Circa Honorius Edward Adrian (PSD), Voicu Ion Valentin (ALDE);

- Hotararea C.G.M.B. nr. 197/2016 privind desemnarea unor consilieri din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti in Comisia de repartizare a locuintelor pentru persoanele din imobilele ce vor fi supuse lucrarilor de consolidare. Initiatori: Circa Honorius Edward Adrian (PSD), Voicu Ion Valentin (ALDE);

- Hotararea C.G.M.B. nr. 198/2016 privind desemnarea reprezentantului Consiliului General al Municipiului Bucuresti in Consiliul de Administratie al Casei de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti. Initiatori: Circa Honorius Edward Adrian (PSD), Ciudomirov Mihai (PSD), Stanescu Dan (PSD), Voicu Ion Valentin (ALDE);

- Hotararea C.G.M.B. nr. 199/2016 privind desemnarea reprezentantului Consiliului General al Municipiului Bucuresti in Consiliul de Administratie al Institutului de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare "Prof. Dr. C.C. Iliescu" Bucuresti. Initiatori: Circa Honorius Edward Adrian (PSD), Ciudomirov Mihai (PSD), Stanescu Dan (PSD), Voicu Ion Valentin (ALDE);

- Hotararea C.G.M.B. nr. 200/2016 privind desemnarea reprezentantilor Consiliului General al Municipiului Bucuresti in Consiliul de Administratie al Institutului de Fonoaudiologie si chirurgie Functionala ORL "Prof. Dr. Hociota". Initiatori: Circa Honorius Edward Adrian (PSD), Ciudomirov Mihai (PSD), Stanescu Dan (PSD), Voicu Ion Valentin (ALDE);

- Hotararea C.G.M.B. nr. 201/2016 privind desemnarea reprezentantilor Consiliului General al Municipiului Bucuresti in Consiliul de Administratie al Institutului de Boli Cerebrovasculare "Prof. Dr. Vlad Voiculescu" Bucuresti. Initiatori: Circa Honorius Edward Adrian (PSD), Ciudomirov Mihai (PSD), Stanescu Dan (PSD), Voicu Ion Valentin (ALDE);

- Hotararea C.G.M.B. nr. 202/2016 privind desemnarea reprezentantilor Consiliului General al Municipiului Bucuresti in Consiliul de Administratie al Institutului Clinic Fundeni. Initiatori: Circa Honorius Edward Adrian (PSD), Ciudomirov Mihai (PSD), Stanescu Dan (PSD), Voicu Ion Valentin (ALDE);

- Hotararea C.G.M.B. nr. 203/2016 privind desemnarea reprezentantilor Consiliului General al Municipiului Bucuresti in Consiliul de Administratie al Institutului National de Boli Infectioase "Prof. Dr. Matei Bals". Initiatori: Circa Honorius Edward Adrian (PSD), Ciudomirov Mihai (PSD), Stanescu Dan (PSD), Voicu Ion Valentin (ALDE);

- Hotararea C.G.M.B. nr. 204/2016 privind desemnarea reprezentantilor Consiliului General al Municipiului Bucuresti in Consiliul de Administratie al Institutului National de Endocrinologie "C.I. Parhon" Bucuresti. Initiatori: Circa Honorius Edward Adrian (PSD), Ciudomirov Mihai (PSD), Stanescu Dan (PSD), Voicu Ion Valentin (ALDE);

- Hotararea C.G.M.B. nr. 205/2016 privind desemnarea reprezentantilor Consiliului General al Municipiului Bucuresti in Consiliul de Administratie al Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta". Initiatori: Circa Honorius Edward Adrian (PSD), Ciudomirov Mihai (PSD), Stanescu Dan (PSD), Voicu Ion Valentin (ALDE);

- Hotararea C.G.M.B. nr. 206/2016 privind desemnarea reprezentantilor Consiliului General al Municipiului Bucuresti in Consiliul de Administratie al Institutului Oncologic "Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu". Initiatori: Circa Honorius Edward Adrian (PSD), Ciudomirov Mihai (PSD), Stanescu Dan (PSD), Voicu Ion Valentin (ALDE);

- Hotararea C.G.M.B. nr. 207/2016 privind desemnarea reprezentantilor Consiliului General al Municipiului Bucuresti in Consiliul de Administratie al Institutului National de Gerontologie si Geriatrie "Ana Aslan". Initiatori: Circa Honorius Edward Adrian (PSD), Ciudomirov Mihai (PSD), Stanescu Dan (PSD), Voicu Ion Valentin (ALDE);

- Hotararea C.G.M.B. nr. 208/2016 privind desemnarea reprezentantilor Consiliului General al Municipiului Bucuresti in Consiliul de Administratie al Institutului pentru Ocrotirea Mamei si Copilului "Alfred Rusescu". Initiatori: Circa Honorius Edward Adrian (PSD), Ciudomirov Mihai (PSD), Stanescu Dan (PSD), Voicu Ion Valentin (ALDE);

- Hotararea C.G.M.B. nr. 209/2016 privind desemnarea reprezentantilor Consiliului General al Municipiului Bucuresti in Consiliul de Administratie al Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu". Initiatori: Circa Honorius Edward Adrian (PSD), Ciudomirov Mihai (PSD), Stanescu Dan (PSD), Voicu Ion Valentin (ALDE);

- Hotararea C.G.M.B. nr. 210/2016 privind desemnarea reprezentantilor Consiliului General al Municipiului Bucuresti in Consiliul de Administratie al Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Marie Sklodowska Curie". Initiatori: Circa Honorius Edward Adrian (PSD), Ciudomirov Mihai (PSD), Stanescu Dan (PSD), Voicu Ion Valentin (ALDE);

- Hotararea C.G.M.B. nr. 211/2016 privind desemnarea reprezentantilor Consiliului General al Municipiului Bucuresti in Consiliul de Administratie al Spitalului Universitar de Urgenta "Elias". Initiatori: Circa Honorius Edward Adrian (PSD), Ciudomirov Mihai (PSD), Stanescu Dan (PSD), Voicu Ion Valentin (ALDE);

- Hotararea C.G.M.B. nr. 212/2016 privind desemnarea reprezentantilor Consiliului General al Municipiului Bucuresti in Consiliul de Administratie al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti. Initiatori: Circa Honorius Edward Adrian (PSD), Ciudomirov Mihai (PSD), Stanescu Dan (PSD), Voicu Ion Valentin (ALDE);

- Hotararea C.G.M.B. nr. 213/2016 privind desemnarea reprezentantilor Consiliului General al Municipiului Bucuresti in Consiliul de Administratie al Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti. Initiatori: Circa Honorius Edward Adrian (PSD), Ciudomirov Mihai (PSD), Stanescu Dan (PSD), Voicu Ion Valentin (ALDE);

- Hotararea C.G.M.B. nr. 214/2016 privind desemnarea reprezentantilor Consiliului General al Municipiului Bucuresti in Consiliul de Administratie al Spitalului Clinic de Urgenta ￯Bagdasar Arseni￯. Initiatori: Circa Honorius Edward Adrian (PSD), Ciudomirov Mihai (PSD), Stanescu Dan (PSD), Voicu Ion Valentin (ALDE);

- Hotararea C.G.M.B. nr. 215/2016 privind desemnarea reprezentantilor Consiliului General al Municipiului Bucuresti in Consiliul de Administratie al Spitalului Clinic de Urgenta ￯Sf. Ioan￯. Initiatori: Circa Honorius Edward Adrian (PSD), Ciudomirov Mihai (PSD), Stanescu Dan (PSD), Voicu Ion Valentin (ALDE);

- Hotararea C.G.M.B. nr. 216/2016 privind desemnarea reprezentantilor Consiliului General al Municipiului Bucuresti in Consiliul de Administratie al Spitalului Clinic de Urgenta ￯Sf. Pantelimon￯. Initiatori: Circa Honorius Edward Adrian (PSD), Ciudomirov Mihai (PSD), Stanescu Dan (PSD), Voicu Ion Valentin (ALDE);

- Hotararea C.G.M.B. nr. 217/2016 privind desemnarea reprezentantilor Consiliului General al Municipiului Bucuresti in Consiliul de Administratie al Spitalului Clinic de Urgente Oftalmologice. Initiatori: Circa Honorius Edward Adrian (PSD), Ciudomirov Mihai (PSD), Stanescu Dan (PSD), Voicu Ion Valentin (ALDE);

- Hotararea C.G.M.B. nr. 218/2016 privind desemnarea reprezentantilor Consiliului General al Municipiului Bucuresti in Consiliul de Administratie al Spitalului Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri. Initiatori: Circa Honorius Edward Adrian (PSD), Ciudomirov Mihai (PSD), Stanescu Dan (PSD), Voicu Ion Valentin (ALDE);

- Hotararea C.G.M.B. nr. 219/2016 privind desemnarea reprezentantilor Consiliului General al Municipiului Bucuresti in Consiliul de Administratie al Institutului National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice ￯Prof. Dr. N. Paulescu￯. Initiatori: Circa Honorius Edward Adrian (PSD), Ciudomirov Mihai (PSD), Stanescu Dan (PSD), Voicu Ion Valentin (ALDE);

- Hotararea C.G.M.B. nr. 220/2016 privind desemnarea reprezentantilor Consiliului General al Municipiului Bucuresti in Consiliul de Administratie al Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central ￯Dr. Carol Davila￯ Bucuresti. Initiatori: Circa Honorius Edward Adrian (PSD), Ciudomirov Mihai (PSD), Stanescu Dan (PSD), Voicu Ion Valentin (ALDE);

- Hotararea C.G.M.B. nr. 221/2016 privind desemnarea reprezentantilor Consiliului General al Municipiului Bucuresti in Consiliul de Administratie al Spitalului Clinic CF2 Bucuresti. Initiatori: Circa Honorius Edward Adrian (PSD), Ciudomirov Mihai (PSD), Stanescu Dan (PSD), Voicu Ion Valentin (ALDE);

- Hotararea C.G.M.B. nr. 222/2016 privind desemnarea reprezentantilor Consiliului General al Municipiului Bucuresti in Consiliul de Administratie al Spitalului Clinic CF Witting. Initiatori: Circa Honorius Edward Adrian (PSD), Ciudomirov Mihai (PSD), Stanescu Dan (PSD), Voicu Ion Valentin (ALDE);

- Hotararea C.G.M.B. nr. 223/2016 privind desemnarea reprezentantilor Consiliului General al Municipiului Bucuresti in Consiliul de Administratie al Institutului National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneoclimatologie Bucuresti. Initiatori: Circa Honorius Edward Adrian (PSD), Ciudomirov Mihai (PSD), Stanescu Dan (PSD), Voicu Ion Valentin (ALDE);

- Hotararea C.G.M.B. nr. 224/2016 privind desemnarea reprezentantilor Consiliului General al Municipiului Bucuresti in Consiliul de Administratie al Centrului National Medical de Recuperare Neuro-Psiho-Motorie pentru Copii ￯Dr. Nicolae Robanescu￯. Initiatori: Circa Honorius Edward Adrian (PSD), Ciudomirov Mihai (PSD), Stanescu Dan (PSD), Voicu Ion Valentin (ALDE);

- Hotararea C.G.M.B. nr. 225/2016 privind desemnarea reprezentantilor Consiliului General al Municipiului Bucuresti in Consiliul de Administratie al Spitalului Clinic "Prof. Dr. Constantin Angelescu". Initiatori: Circa Honorius Edward Adrian (PSD), Ciudomirov Mihai (PSD), Stanescu Dan (PSD), Voicu Ion Valentin (ALDE);

- Hotararea C.G.M.B. nr. 258/2016 privind imputernicirea Consiliului General al Municipiului Bucuresti sa semneze contractul de mandat cu administratorii provizorii in Consiliul de Administratie la Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice - RADET. Initiatori: Florea Ancuta Doina (PSD), Badulescu Aurelian (PSD);

- Hotararea C.G.M.B. nr. 296/2016 privind completarea art. III din Hotararea C.G.M.B. nr. 252/31.10.2013 pentru modificarea si completarea Hotararii C.G.M.B. 330/2009 privind repartizarea locuintelor achizitionate din fonduri proprii ale municipiului Bucuresti. Initiator: Ionescu Tudor Tim (ALDE);

- Hotararea C.G.M.B. nr. 298/2016 privind plata indemnizatiilor pentru activitatea desfasurata de catre Comisia pentru indrumarea si supravegherea comisiilor organizate la nivel de sectoare pentru aplicarea Legii nr. 550/2002. Initiatori: Circa Honorius Edward Adrian (PSD), Ionescu Tudor Tim (ALDE), Popa Simona Mariana (PSD);

- Hotararea C.G.M.B. nr. 438/2016 pentru modificarea Hotararii C.G.M.B. nr. 107/2013 privind accesul consilierilor din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti pe stadionul Lia Manoliu. Initiatori: Culea Marian Orlando (PSD), Neacsu Lazar (PSD), Florescu Michaela Tomnita (ALDE), Popa Simona Mariana (PSD), Pavel Marius Adrian (PSD), Margarit Sorin Nicolae (PNL), Tutu Radu Cristian (PSD);

- Proiect de hotarare privind infiintarea Comisiei de imagine Urbana pe langa Directia de urbanism a Primariei Municipiului Bucuresti. Initiatori: Wring Roxana Sanda (USB), Teodor Raluca (USB), Ciceala Ana Maria (USB);

- Proiect de hotarare pentru modificarea art. 2 (1) din Hotararea C.G.M.B. nr. 193/2016 privind desemnarea reprezentantilor Consiliului General al Municipiului Bucuresti in Comisia de vanzare si in Comisia de contestatie pentru spatiile proprietate privata a statului sau a unitatilor administrativ-teritoriale cu destinatia de cabinete medicale, precum si a spatiilor in care se desfasoara activitati conexe actului medical, organizata la nivelul Municipiului Bucuresti, pentru aplicarea OUG nr. 68/2008. Initiatori: Popa Simona Mariana (PSD);

- Proiect de hotarare privind informarea cetatenilor despre principiile planificarii mobilitatii urbane durabile in scopul implicarii acestora in dezvoltarea Planului de Mobilitate Urbana Durabila Bucuresti-Ilfov. Initiatori: Olteanu Cristian Marian (PNL), Deaconescu Catalin Ionut (PNL), Kansou Hazem (PNL), Bujduveanu Stelian (PNL), Ciucu Ciprian (PNL);

- Proiect de hotarare privind eradicarea ambroziei pe teritoriul municipiului Bucuresti. Initiatori: Ionescu Tudor Tim (ALDE), Florescu Michaela Tomnita (ALDE), Catana Claudiu Daniel (ALDE), Voicu Ion Valentin (ALDE);

- Proiect de hotarare privind completarea art. 21 din Anexa nr. 3 la Hotararea C.G.M.B. nr. 124/2008 privind aprobarea strategiei de parcare pe teritoriul Municipiului Bucuresti. Initiatori: Ionescu Tudor Tim (ALDE), Florescu Michaela Tomnita (ALDE), Catana Claudiu Daniel (ALDE), Voicu Ion Valentin (ALDE);

- Proiect de hotarare privind implementarea unui sistem avansat de monitorizare trafic si informarea calatorilor prin urmarirea mijloacelor de transport in comun R.A.T.B. prin GPS. Initiatori: Ionescu Tudor Tim (ALDE), Florescu Michaela Tomnita (ALDE), Catana Claudiu Daniel (ALDE), Voicu Ion Valentin (ALDE);

- Proiect de hotarare privind aprobarea Planului de masuri pentru imbunatatirea signalisticii si serviciilor de receptie in spitalele din subordinea Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti. Initiator: Pruna Cristina Madalina (USB);

- Proiect de hotarare privind acordarea de burse semestriale absolventilor clasei a VIII-a care au obtinut media 10 la evaluarea nationala, precum si absolventilor de liceu care au obtinut media 10 la examenul national de bacalaureat, din municipiul Bucuresti, incepand cu anul 2016. Initiatori: Ionescu Tudor Tim (ALDE), Florescu Michaela Tomnita (ALDE), Catana Claudiu Daniel (ALDE), Voicu Ion Valentin (ALDE);

- Proiect de hotarare privind aprobarea Proiectului "Evaluarea si imbunatatirea activitatii spitalelor din subordinea Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti". Initiator: Wring Roxana Sanda (USB), Teodor Raluca (USB), Ciceala Ana Maria (USB), Grigorescu Florin (USB), Munteanu Cristian Marian (USB), Cotofana Liviu Alin (USB), Gadiuta Alexandru Valeriu (USB), Tugui Matei Ion (USB);

- Proiect de hotarare privind aprobarea programului anual de sterilizare gratuita a animalelor fara pedigriu, cu stapan, la nivelul Municipiului Bucuresti. Initiator: Wring Roxana Sanda (USB), Teodor Raluca (USB), Ciceala Ana Maria (USB), Grigorescu Florin (USB), Munteanu Cristian Marian (USB), Cotofana Liviu Alin (USB), Gadiuta Alexandru Valeriu (USB), Tugui Matei Ion (USB).

Cat au lipsit consilierii generali de la sedintele CGMB

- Sedinta extraordinara a C.G.M.B. din data de 07.07.2016, au fost absenti urmatorii: Comanescu Mihai, Cotofana Alin (motivat), Ionescu Andrei George, Pruna Cristina Madalina, Teodor Raluca Nicoleta, Turcescu Robert, Tugui Matei Ion;

- Sedinta extraordinara a C.G.M.B. din data de 01.08.2016, au fost absenti urmatorii: Ciurea Alexandru (motivat), Dan Nicusor, Stroe Bogdan (motivat), Wring Roxana Sanda;

- Sedinta ordinara a C.G.M.B. din data de 11.08.2016, au fost absenti urmatorii: Comanescu Mihai, Dan Nicusor Daniel (motivat), Iliescu Catalin Lucian, Margarit Nicolae Sorin;

- Sedinta extraordinara a C.G.M.B. din data de 25.08.2016, au fost absenti urmatorii: Ciucu Ciprian, Comanescu Mihai, Cotofana Liviu Alin (motivat), Deaconescu Catalin Ionut, Munteanu Cristian Mihai (motivat);

- Sedinta ordinara a C.G.M.B. din data de 21.09.2016, au fost absenti urmatorii: Dobrev Dumitru, Wring Roxana Sanda;

- Sedinta extraordinara a C.G.M.B. din data de 29.09.2016, au fost absenti urmatorii: Dan Nicusor Daniel, Iliescu Catalin Lucian, Munteanu Cristian Mihai (motivat), Teodor Raluca Nicoleta;

- Sedinta extraordinara a C.G.M.B. din data de 11.10.2016, au fost absenti urmatorii: Ciucu Ciprian, Comanescu Mihai, Gadiuta Alexandru Valeriu, Grigorescu Florin;

- Sedinta ordinara a C.G.M.B. din data de 31.10.2016, au fost absenti urmatorii: Arsu Alin Ionut, Bumbar Marian, Ciurea Alexandru, Dan Nicusor Daniel, Munteanu Cristian Mihai, Pruna Cristina Madalina;

- Sedinta extraordinara a C.G.M.B. din data de 15.11.2016, au fost absenti urmatorii: Arsu Alin Ionut, Bumbar Marian, Ciucu Ciprian, Ciurea Alexandru, Dan Nicusor Daniel, Pruna Cristina Madalina;

- Sedinta ordinara a C.G.M.B. din data de 24.11.2016, au fost absenti urmatorii: Arsu Alin Ionut, Bumbar Marian, Ciurea Alexandru, Dan Nicusor Daniel, Margarit Nicolae Sorin, Pruna Cristina Madalina, Turcescu Robert Nicolae, Virza Mihaita;

- Sedinta ordinara a C.G.M.B. din data de 21.12.2016, au fost absenti urmatorii: Bumbar Marian (motivat), Ciurea Alexandru (motivat), Comanescu Mihai, Dan Nicusor Daniel, Munteanu Marian Cristian, Pruna Cristina Madalina, Turcescu Robert Nicolae, Wring Roxana Sanda;

- Sedinta extraordinara a C.G.M.B. din data de 28.12.2016, au fost absenti urmatorii: Arsu Alin Ionut, Bumbar Marian, Ciceala Ana Maria, Ciurea Alexandru, Cotofana Liviu Alin (motivat), Iliescu Catalin Lucian, Margarit Nicolae Sorin, Turcescu Robert Nicolae, Tugui Matei, Zamfira Catalin;

- Sedinta de indata a C.G.M.B. din data de 07.01.2017, au fost absenti urmatorii: Arsu Alin Ionut, Bujduveanu Stelian, Bumbar Marian, Ciucu Ciprian, Ciurea Alexandru, Comanescu Mihai, Cotofana Liviu Alin, Deaconescu Catalin Ionut, Dragne Ileana Daniela, Kansou Hazem, Margarit Nicolae Sorin, Olteanu Cristian Marian, Rogin Marius, Stroe Bogdan Cristian, Turcescu Robert Nicolae, Wring Roxana Sanda, Zamfira Constantin Catalin.