Societatea Ornitologica Romana a sesizat Garda de Mediu in cazul cetateanului care a venit luni seara, la protestul de la Palatul Cotroceni, cu o cucuvea vie. Ornitologii spun ca detinerea de pasari salbatice si chinuirea lor este ilegala si se sanctioneaza cu amenda sau chiar cu inchisoare de la 3 luni la un an.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Societatea Ornitologica Romana dezaproba vehement folosirea unei cucuvele (Athene noctua) vii pe post de recuzita de protest, indiferent de ideile sustinute. Un animal salbatic nu trebuie chinuit sub nicio forma, de aceea am instiintat Garda de Mediu pentru a verifica incalcarea prevederilor OUG 57/2007. Constituie infractiune si se sanctioneaza cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda vanzarea, detinerea si/sau transportul in scopul vanzarii si oferirii spre vanzare a pasarilor salbatice", a postat pe pagina de Facebook Societatea Ornitologica Romana.

"Cucuveau reprezinta DNA-ul, pe sefa DNA. E Codruta Kovesi", a declarat barbatul care a adus cucuveaua la protest, pentru StirileProTV.

Circa 4.000 de oameni, la momentul de varf al mitingului, s-au adunat luni seara la Palatul Cotroceni pentru a protesta impotriva presedintelui Klaus Iohannis, caruia i-au cerut demisia.