Primaria Oradea incepe de la 1 februarie ridicarea masinilor parcate neregulamentar, a anuntat marti, intr-o conferinta de presa, viceprimarul Florin Birta, citat de Agerpres. Tariful perceput pentru ridicare, transport si depozitarea masinii parcate nelegal este de 300 de lei, la care se adauga plata custodiei de 2 lei/ora in primele 48 de ore, iar daca soferul apare la masina si operatiunea de ridicare nu se finalizeaza, acesta va achita 150 de lei. La aceste taxe se adauga sanctiunea amenzii de 4 puncte pentru stationare interzisa (1 punct echivaland cu 10% din salariul minim pe economie) si inca 3 puncte penalizare, in jur de 145 de lei x 4.

Ridicare masiniFoto: Primaria sector 6

Potrivit sursei citate, la nivelul orasului vor fi operative trei masini de ridicari, pentru care Primaria Oradea a incheiat un protocol de colaborare cu Politia Municipiului si cu Politia Locala, deoarece la un utilaj va activa un politist municipal, iar la celelalte doua, cate un politist local.

Soferul va putea sa-si recupereze masina numai dupa ce va plati contravaloarea ridicarii, transportarii si depozitarii acesteia. Totodata, acesta trebuie sa dovedeasca fie ca este proprietarul masinii, fie ca o detine in mod legal.

In Oradea, masinile parcate nelegal urmeaza sa fie ridicate, transportate si depozitate pe strada Academiei, pe terenul municipalitatii, in spatele bazei Vointa, unde li se va asigura paza.