Societatea de constructii a Primariei Capitalei se va numi Trustul de Cladiri Metropolitane Bucuresti si va avea un capital de 12 milioane lei

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Luni, 30 ianuarie 2017, 19:31 Actualitate | Administratie Locala


Gabriela Firea
Foto: Captura Antena 3
Societatea de constructii a Primariei Capitalei se va numi Trustul de Cladiri Metropolitane Bucuresti SA si va avea doi actionari: Consiliul General al municipiului Bucuresti (99,99%) si Service Ciclop (0,01%), potrivit unui proiect de hotarare adoptat luni de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.  Trustul de Cladiri Metropolitane Bucuresti SA va avea un capital de 12 milioane lei, potrivit proiectului de hotarare.


"Avand in vedere ca societatea ce urmeaza a fi infiintata, va avea ca scop construirea de unitati locative si a altor tipuri de activitati ce se regasesc in cuantumul activitatilor de constructii, in corelare cu cerintele de piata si eligibilitatea necesara activitatii declarate, se impune o dotare specifica a societaice sedoreste a fi infiintata. Societatea va avea nevoie de resurse financiare pentru a-si asigura cheltuielile de functionare, precum si cheltuieli cu personalul, pana la data in care va putea obtine venituri din activitatea desfasurata. Tinand cont de toate aceste cheltuieli si investitii pe care orice societate de profil trebuie sa le realizeze, pentru a desfasura activitate si a putea face fata concurentei in domeniu, consideram ca societatea are nevoie de un capital social de minim 12.000.000 lei, care sa sustina cele mentionate. Sumele necesare demararii lucrarilor ce urmeaza a fi contractate sau cele ce ulterior vor fi dezvoltate de societate, urmeaza a fi analizate dupa infiintarea societatii", se arata in raportul de specialitate al proiectului.

Pentru realizarea lucrarilor de constructii in segmentul constructiilor civile, dotarile minime, noi si second hand, se pot clasifica dupa cum urmeaza, potrivit proiectului de hotarare:
- Dotari mica mecanizare,
- Dotari utiliaje specific activitatii,
- Autoutilitare si autoturisme,
- Unelte, scule diverse si echipamente de siguranta si protectie,
- Dotari necesare organizarii de santier,
- Dotari specific activitatilor de conducere si a personalului TESA.

Activitatea principala a societatii va fi: lucrari de constructie a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale. Consiliul de Administratie al societatii va fi compus din 5 persoane.

Membri in Consiliul de Administratie au fost votati : Ilie Florentin; Ciuca Dorel; Dumitru Lucia; Petrescu Marius; Radulescu Gabriel.


Sediul social al societatii va fi in Bucuresti, sector 5, pe strada Johann Gutenberg nr.1, camerele 5 si 7.

Citeste aici tot proiectul de hotarare.


Majoritatea PSD din Consiliu General si-a dat acordul de principiu pentru acest proiect pe 21 septembrie. Primarul general, Gabriela Firea, a declarat cand a prezentat proiectul in septembrie  ca aceste locuinte vor putea fi cumparate de tineri, la jumatate fata de pretul de pe piata sau inchiriate la cazuri sociale cu preturi mici.

"Tinerii sunt acum in imposibilitatea de a cumpara o locuinta, tineri din sistemul de sanatate, profesori. Un apartament de doua camere se vinde cu peste 60.000 de euro. Construit  de municipalitate va costa la jumatate. Locuintele vor fi atribuite persoanelor cu venituri reduse si tinerilor. Putem contribui ca medicii si profesorii sa nu mai plece in strainatate. Aceste locuinte vor putea fi inchiriate sau cumparate cu un avans foarte mic si cu rate care pot fi platite in 15-20 de ani. pe mine BUcurestenii m-au votat pentru acest proiect, l-am anuntat de la inceput", a declarat atunci Gabriela Firea.

Aceasta a mai spus ca activitatea acestei societati comerciale va fi 100% transparenta. "Va avea control intern, al auditului, al d-voastra si al Curtii de Conturi. Aceasta societate nu se va sustrage de la verificarile de rigoare", a explicat primarul general.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4807 vizualizari

 • +8 (8 voturi)    
  Si uite asa autoritatile fac ia afaceri! (Luni, 30 ianuarie 2017, 19:44)

  fit [utilizator]

  Autoritatoile nu trebuie sa aiba acces la bani daca vrem ca banii sa fie folositi cum trebuie! Iarasi vor fi cheltuiti multi si prost si vor ajunge in buzunarele politrucilor!
 • +4 (10 voturi)    
  Nu e o idee rea, in principiu, dar... (Luni, 30 ianuarie 2017, 20:22)

  FanelJr [utilizator]

  In teorie, din pct. de vedere financiar, nu e idee rea, s-ar elimina adaosurile dezvoltatorului imobiliar.

  Dar avand in vedere ca la stat tragerea la raspundere este zero, aceasta institutie va fi o vaca de muls de mutle milioane de euro marca PSD.

  De aproape 30 de ani nu au fost in stare sa faca infrastructura cu firme private, pe foarte multi bani, iar acum vor sa aiba o institutie care sa faca constructii in regie proprie.

  Pute a furt de la o posta!
  • +6 (6 voturi)    
   Infrastrucutra? (Luni, 30 ianuarie 2017, 21:09)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui FanelJr

   Cine a câștigat licitațiile private? Firmele clientelare.
   La ce costuri? După licitații, suma creștea constant.
   De ce? Ca să șmenuiască ei banul public.
   Si incă de ce? Ca să își ia ei șpaga.

   Acum o vor face direct. Vor angaja acolo clientela și nepoții, vor stabili ei costurile, salariile etc și vor fura ”la vedere”, nu prin intermediari. Rețeta mafiotei roșii de Volintir e imbatabilă!
  • +2 (2 voturi)    
   Pariu ca-i facuta pentru furat bani ....... (Luni, 30 ianuarie 2017, 21:39)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui FanelJr

   Nu mai merge furtul cu sacosa de plastic, ca se baga DNA, trebuie metode mai sofisticate......
 • +7 (7 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 30 ianuarie 2017, 20:27)

  [anonim]

 • +7 (7 voturi)    
  Mașinărie de furat bani (Luni, 30 ianuarie 2017, 20:27)

  reiand [utilizator]

  Haha, "activitate transparentă"! Sunt convins că va fi și eficientă, iar calitatea lucrărilor și integritatea angajaților vor fi la cote maxime! Doar se știe că așa stau lucrurile în comapaniile de stat, mai ales că nu au parte de nicio concurență.

  Probabil se cred ingenioși că le-a venit ideea să facă această mașinărie de furat bani. Dar măcar să fure banii direct, fără să mai ciopârțească Bucureștiul cu construcții făcute de stat. L-au ciopârțit suficient comuniștii.
 • +5 (5 voturi)    
  E bine (Luni, 30 ianuarie 2017, 20:39)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Ne intoarcem la economia planificata `de stat` de pe vremea lui Ceasca, fara capitallisti. Asta dupa ce Ciuma Rosie va pune justitia pe butuci pentru ca din regii sa poata fura cit vrea ea. Asta, pe vremea lui Ceasca era mai greu.
 • +3 (3 voturi)    
  CICLOP??? (Luni, 30 ianuarie 2017, 21:01)

  MihneaUrsu [anonim]

  Primaria 99% si Ciclop 0.01%
  Adica asa vreti sa puneti cumva mana pe cladirea aceea imensa de pe Bd. Magheru? O bagati in asociere apoi o scoateti cu 0.01%din 12mil? Adica o furati cu 1200EURO?

  Tocmai aseara, cand participam la protest, exact acea cladire CICLOP imensa mi-a atras atentia ca este lasata in paragina.

  ALO! Primar Firea vezi ca am prins smecheria si esti in vizorul nostru!
 • +6 (6 voturi)    
  CICLOP Bd. Magheru (Luni, 30 ianuarie 2017, 21:06)

  MihneaUrsu [anonim]

  A T E N T I E! De ce aveti nevoie de participarea la cele 12mil cu 0.01% a Ciclop? Cumva furati acea cladire imensa de pe Bd. Magheru cu 1200EURO?

  Chiar aseara, cand participam la protest, acea cladire imensa mi-a atras atentia prin faptul ca este lasata in paragina.

  A L O? Primar Firea nu fura cladirea!
 • +2 (2 voturi)    
  Sa inceapa marea sifonare (Luni, 30 ianuarie 2017, 21:25)

  GGii_GGii [utilizator]

  La mai multi tatza Firea....la cat mai multi.
  Gata, au venit baietii sa ceara banii de campanie?
  Incepem sa platim si noi datoriile alea?....campania nu este asa de ieftinache si conul Pandele nu cred ca a bagat prea multi bani in curul tau stiind ce are la usa.
  Facem case tatza Firea...facem, facem. Nu avem si noi relatii, cunostiinte care nu au saracii unde sa stea, nu merita si ei un camin.
  Casele acestea, daca se vor construi vreodata vor fi pentru clientela lor, pentru tredapusii din anturajul lor.
  Vor da la cateva cazuri sociale( ca sunt multi, prosti si se reproduc des) si restul.....la munca Fire-aţi ai dracu' să vă ia!
 • -1 (3 voturi)    
  preturi Bucuresti (Luni, 30 ianuarie 2017, 22:34)

  of of [utilizator]

  Preturile in Bucuresti sunt foarte mari, pentru niste apartamente micute (si uratele). Ar trebui ca Prima Casa sa fie doar pentru apartamentele noi, pentru ca macar pretul vechiturilor comuniste sa mai scada (acum sunt aproape la fel ca locuintele noi).
  Sper sa faca locuinte mai bune ca ANL.
 • +2 (2 voturi)    
  spre comunism urcam pe cladiri (Luni, 30 ianuarie 2017, 23:22)

  Dedalus [utilizator]

  Nu ar fi mai simplu sa schimbam Constitutia cu cea din vremea comunismului? Si sa permitem un singur partid?

  Republica Socialista Bucuresti.
 • +2 (2 voturi)    
  La treaba tatza Firea.... (Luni, 30 ianuarie 2017, 23:24)

  GGii_GGii [utilizator]

  La mai multi tatza Firea....la cat mai multi.
  Gata, au venit baietii sa ceara banii de campanie?
  Incepem sa platim si noi datoriile alea?....campania nu este asa de ieftinache si conul Pandele nu cred ca a bagat prea multi bani in curul tau stiind ce are la usa.
  Facem case tatza Firea...facem, facem. Nu avem si noi relatii, cunostiinte care nu au saracii unde sa stea, nu merita si ei un camin.
  Casele acestea, daca se vor construi vreodata vor fi pentru clientela lor, pentru tredapusii din anturajul lor.
  Vor da la cateva cazuri sociale( ca sunt multi, prosti si se reproduc des) si restul.....la munca Fire-aţi ai dracu' să vă ia!
 • +1 (1 vot)    
  Bugetul primariei tocmai a fost tepuit... (Marţi, 31 ianuarie 2017, 1:52)

  morometu [utilizator]

  cu 12 mil lei... pentru inceput! Vor urma credite peste credite cu dobanzi, pe care tot cetatenii le vor plati. Ca sa construiesti iti trebuie capital, nu gluma. Ca sa cumperi terenuri trebuie sa ai bani. Recuperarea investitiilor poate aparea, in cel mai optimist caz, dupa cel putin un an doi...daca se mai recupereaza ceva. Au fost incercari cu ANL si de acolo au fost preluate la stat datoriile. Tocmai ne plangeam ca la RATB nu au mai fost facute investitii, ca Bucuresti-ul nu are drumuri pe care sa mai circule, ca spitalele sunt mizerabile si pline de microbi si...hop cu afacerile primariei. Nu, voi chiar ne luati drept prosti! Ca sa construiesti iti trebuie bani ! Din buzunarele cui veti lua acesti bani? Pe cine veti spolia? Si cui vindeti voi gogosi ca veti construi ieftin, cand voi nu aveti nici acei bani cu care sa construiti ieftin. In lume, investitiile in constructii sunt facute de mari fonduri private. Deja, cred ca ati depasit masura...
 • +1 (1 vot)    
  societate proprie.... (Marţi, 31 ianuarie 2017, 6:03)

  XXXXL [anonim]

  o sa mai vada bucurestiu' chestii bune si functionale de la primarie peste vreo cinci ani... pana atunci, numai vrajeala si promisiuni si prostii...banii se duc, timpu' trece... raman salutari naivilor care-au votat....


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by