Autoritatile din judetul Arges au decis sa prelungeasca cu o ora programul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, unde in ultimele doua zile a fost foarte mare aglomeratie, transmite News.ro. Prefectul judetului a declarat ca niciuna dintre persoanele care se prezinta la acest serviciu nu va fi trimisa acasa inainte ca problema pentru care s-a prezentat sa fie rezolvata si ca programul prelungit va fi valabil si dupa 1 februarie, cand nu se mai aplica taxa de mediu pentru autovehicule.

Prefectura Arges a decis prelungirea programului la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, masura fiind luata dupa ce la ghiseele acestuia a fost foarte aglomerat, miercuri si joi.

Prefectul judetului Arges, Cristian Soare, a declarat, joi, pentru News.ro, ca programul a fost prelungit cu o ora si a dat asigurari ca "nimeni dintre cei care se prezinta pentru rezolvarea unor probleme legate de permise sau inmatriculari auto nu va fi trimis acasa fara ca problema pentru care s-a prezentat sa fie rezolvata".

Prefectul de Arges a precizat ca de la 1 februarie, data la care intra in vigoare legea 1/2017 privind eliminarea unor taxe si tarife, la Serviciul Permise si Inmatriculari auto Arges se estimeaza un numar mare de solicitari, motiv pentru care de la inceputul lunii viitoare se va lucra dupa programul prelungit cu o ora, iar numarul ghiseelor va fi suplimentat cu unul. Prefectul Cristian Soare a mai spus ca autoritatile cauta o solutie pentru suplimentarea spatiului in care sunt primiti cei care se prezinta la serviciul de inmatriculari auto Arges.

Dupa week-end-ul prelungit cu zilele libere de 23 si 24 ianuarie, zeci de persoane au asteptat timp de cateva ore la rand la Serviciul Permise si Inmatriculari auto Arges. Oamenii spun ca vor sa rezolve problemele legate de inmatricularea autovehiculelor sau preschimbarea permiselor inainte de intrarea in vigoare a legii care elimina taxa de mediu pentru autoturismele second-hand, cand se asteapta aglomeratie la toate serviciile de profil.