Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, miercuri, incheierea unui acord de asociere intre Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti (DGASMB) si Asociatia Zambetul Ingerilor, pentru implementarea in comun a proiectului "Sandwich-ul de la miezul noptii". In linii mari, proiectul presupune colectarea alimentelor aproape de data de expirare de la de la hipermarket-uri si distribuirea acestora catre categoriile defavorizate.

Municipiul Bucuresti, prin bugetul DGASMB, va asigura decontarea a trei masini frigorifice (46.000 euro) si a reparatiilor acestora in valoare de 15.000 de euro, precum si combustibil in valoare de 30.000 de euro.

Acordul de asociere ar urma sa se desfasoare pe durata unui an. La finalul perioadei de implementare, toate bunurile achizitionate vor ramane in proprietatea DGASMB.

Conform acordului, DGASMB va fi autoritate coordonatoare a proiectului, urmand ca Asociatia Zambetul Ingerilor sa puna la dispozitie personal specializat in vederea realizarii acestuia. Tot asociatia va trebui sa achizitioneze, conform legislatiei achizitiilor publice, masinile si serviciile de mentenanta. De asemenea, va distribui alimentele destinate grupului tinta si va raporta lunar activitatea desfasurata.

In expunerea de motive, semnata de primarul general, Gabriela Firea, se arata ca in Romania aproximativ cinci milioane de tone de produse alimentare sunt aruncate, in conditiile in care exista oameni care nu-si permit achizitionarea hranei zilnice. Prin contactele pe care le are cu marii retaileri din Romania, asociatia colecteaza si distribuie alimente proprii consumului, pe care le doneaza categoriilor defavorizate. In prezent, prin intermediul acestui proiect, asociatia asista aproximativ 600 de familii din Bucuresti, livrand alimente in fiecare noapte.