Primaria Capitalei va sustine proiectul 'Sandwich-ul de la miezul noptii' al Asociatiei Zambetul Ingerilor prin care se distribuie alimente colectate de la hipermarket-uri persoanelor defavorizate

de C. Ivanov     HotNews.ro
Miercuri, 21 decembrie 2016, 19:19 Actualitate | Administratie Locala

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, miercuri, incheierea unui acord de asociere intre Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti (DGASMB) si Asociatia Zambetul Ingerilor, pentru implementarea in comun a proiectului "Sandwich-ul de la miezul noptii". In linii mari, proiectul presupune colectarea alimentelor aproape de data de expirare de la de la hipermarket-uri si distribuirea acestora catre categoriile defavorizate.

Municipiul Bucuresti, prin bugetul DGASMB, va asigura decontarea a trei masini frigorifice (46.000 euro) si a reparatiilor acestora in valoare de 15.000 de euro, precum si combustibil in valoare de 30.000 de euro.

Acordul de asociere ar urma sa se desfasoare pe durata unui an. La finalul perioadei de implementare, toate bunurile achizitionate vor ramane in proprietatea DGASMB.

Conform acordului, DGASMB va fi autoritate coordonatoare a proiectului, urmand ca Asociatia Zambetul Ingerilor sa puna la dispozitie personal specializat in vederea realizarii acestuia. Tot asociatia va trebui sa achizitioneze, conform legislatiei achizitiilor publice, masinile si serviciile de mentenanta. De asemenea, va distribui alimentele destinate grupului tinta si va raporta lunar activitatea desfasurata.

In expunerea de motive, semnata de primarul general, Gabriela Firea, se arata ca in Romania aproximativ cinci milioane de tone de produse alimentare sunt aruncate, in conditiile in care exista oameni care nu-si permit achizitionarea hranei zilnice. Prin contactele pe care le are cu marii retaileri din Romania, asociatia colecteaza si distribuie alimente proprii consumului, pe care le doneaza categoriilor defavorizate. In prezent, prin intermediul acestui proiect, asociatia asista aproximativ 600 de familii din Bucuresti, livrand alimente in fiecare noapte.Jurnal din Israel

FOTOGALERIE Israel pe repede inainte: kit de informatii pentru o calatorie reusita

De la nord la sud, Israelul are putin peste 400 de kilometri, iar de la est la vest, putin peste 100. E printre putinele tari ale lumii in care, in aceeasi zi, poti face si baie in mare si ski la munte. E taramul miracolelor si al sperantelor, tara sfanta a pelerinilor, teritoriu complet liber si dezinhibat pentru hedonistii de pretutindeni. Ca vrei sa te regasesti spiritual sau ca vrei sa gasesti energia unor petreceri fantastice, mergi in Israel. O sa capeti ce cauti si, uneori, chiar mai mult decat atat.

591 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Achizitii (Miercuri, 21 decembrie 2016, 20:00)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    De la firmele clientelei "doctorului" Pandelica, nu?


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă