Alexandra Dobre, fosta consiliera personala a lui Gabriel Oprea, a fost numita de primarul sectorului 4, Daniel Baluta, sa intermedieze comunicarea intre unitatile de invatamant din sectorul 4 si Directia de Invatamant din cadrul Primariei sector 4 in ceea ce priveste "problemele uzuale". Aceasta este director interimar al Centrului Cultural European pentru UNESCO "Nicolae Balcescu", fiiind numita de Baluta in aceasta functie vara trecuta.

Alexandra DobreFoto: Facebook - Alexandra Dobre

"Pentru ca Alexandra Dobre are o calitate in ceea ce priveste comunicarea, am generat o structura in care problemele curente pe care scolile le au ( s-a spart teava, curge apa, se intampla cine stie ce situatie de urgenta), ea le preia, le sorteaza si le trimite Directiei de Invatamant din Primarie. Dansa are rolul de postas. Eu i-am dat aceasta sarcina de serviciu. De ce se intampla chestiunea asta? Pentru ca Directia de Invatamant si Tineret, din cauza faptului ca a functionat in ultimii ani defectuos, am facut solicitare catre Agentia Nationala a Functionarilor Publici sa o desfiintez, activitatea urmand sa fie preluata de Primarie. La aceasta directie exista acolo mai multe echipe care se ocupa de preluare. Unii sunt pe partea de contabilitate, altii pe linie de administrativ. Tocmai ca sa nu pertub activitatea oamenilor astia, fiindca este un volum urias de informatie pe care trebuie sa-l gestioneze, si sa nu-i sune 24 din 24 de ore colegii nostri profesori, am delegat aceasta latura de preluare a informatiilor si de dialog catre cineva care are mai multa disponibilitate pentru asta. Acesta este rationamentul. Alexandra Dobre este in continuare director la Centrul Cultural European pentru UNESCO "Nicolae Balcescu". Dansa are un staff corespunzator pentru gestionarea acestei probleme. Acolo sunt mai multi oameni, nu au la fel de multa treaba cum au cei de la Directia Invatamant si ii sprijina, la fel cum si cei care sunt la Taxe si impozite locale ii sprijina pe linie de contabilitate. Alexandra Dobre nu a fost numita la conducerea Directiei de Invatamant si Tineret, nici nu are expertiza necesara sa conduca directia", a explicat primarul sectorului 4, Daniel Baluta, catre HotNews.ro.

Centrul European Cultural si de Tineret pentru UNESCO "NICOLAE BALCESCU" este un serviciu public aflat in subordinea Consiliului Local si Primariei Sectorului 4 din Bucuresti, ce are ca principal obiect de activitate derularea de proiecte culturale locale, nationale si internationale.

Alexandra Dobre a fost consiliera personala a lui Gabriel Oprea cand acesta ocupa fotoliul de vicepremier si ministru de Interne. Aceasta a parasit functia dupa demisia lui Gabriel Oprea din Guvern.

Despre Alexandra Dobre

Potrivit informatiilor de pe pagina de Facebook, Elena Dobre a studiat Dreptul la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti, studiaza la Scoala Europeana "Ovidiu Sincai", a studiat la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative si a terminat Colegiul National Mihai Viteazul.

Potrivit sursei citate, Alexandra Dobre a fost voluntar la Societatea Studentilor Universitatii Bucuresti, presedinte la UNPR Studenti. Aceasta este si membru fondator al Asociatiei Dezvoltarea Idealurilor Tinerilor.

Aceasta are 24 de ani.

documente

Dobre Elena Alexandra - declaratie avere 2014

(28 Nov 2016) PDF, 97KB

In 2014, a fost colaborator la Senat a lui Gabriel Oprea si a avut potrivit declaratiei de avere un venit de 8. 830 lei.

In 2015, a dobandit un apartament de 87 mp prin credit prima casa, valoarea acestuia fiind de circa 61.000 euro.

In 2015, a avut un venit de 51.525 lei de la MAI in calitatea consilier al ministrului Gabriel Oprea.

documente

Declaratie avere 2016- Alexandra Dobre

(28 Nov 2016) PDF, 3MB

In 2016, a fost consilier secretar de stat - Ministerul Tineretului si Sportului.