Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat joi ca in bugetele primariei pe care o conduce si in cele ale primariilor de sector, pe anul viitor, vor fi cuprinse servicii de 'after school' pe langa toate scolile, informeaza Agerpres.

"Impreuna cu cei sase primari de sectoare am stabilit sa introducem in proiectul de buget pe care il creionam acum, la Primaria Generala si la cele de sector, un plan pentru crearea de servicii 'after school' pe langa toate scolile din Capitala, ca o necesitate care a venit din partea asociatiilor de parinti. Ne-am intalnit de mai multe ori cu acestia si ne-au spus ca nu toate familiile isi permit sa plateasca 'after school' in sistemul privat. Sunt foarte multe familii care au nevoie de sustinerea noastra, care au nevoie de servicii din partea primariilor. Va fi o prioritate, incepand cu anul viitor, si cuprindem aceste servicii in bugetul anului viitor", a spus Firea la evenimentul "Sistemul educational preuniversitar - domeniu prioritar in Programul de Guvernare al PSD".

Ea a adaugat ca o alta propunere care a venit de la primariile de sector este crearea de cantine pe langa scoli, cantine care sa ofere o masa calda elevilor, iar aceste programe au inceput deja la cateva scoli.

"Am demarat deja un alt program, dorim sa deschidem curtea scolii pentru activitati de recreere, activitati de sport si de asemenea de socializare. Acestea sa nu mai fie niste perimetre care sa fie deschise in timpul cursurilor, ci si in afara cursurilor si la sfarsitul saptamanii. Am inaugurat un astfel de spatiu in Sectorul 6. (...) E adevarat, este nevoie sa venim si noi cu o participare, si anume sa putem sa avem o paza si sa avem securitatea copiilor sau parintilor care vin in aceste spatii si acest lucru se poate realiza cu o investitie minima. Nu este ceva care sa copleseasca un buget al unei Municipalitati sau al unei primarii de sector", a mentionat primarul Bucurestiului.