Spitalul Orasenesc Bals ar putea fi inchis, de la inceputul anului 2017, de catre DSP Olt, dupa ce autoritatile locale si reprezentantii unitatii medicale au ignorat, ani de-a randul, termenul de construire a unui lift, bolnavii fiind carati cu targa pe scari, transmite Mediafax.

Spitalul Orasenesc BalsFoto: spitalulbals.ro

Cladirea Spitalului Orasenesc Bals are doua etaje, iar normele europene prevad existenta unui lift, pentru ca pacientii in stare grava sa aiba acces la etajele superioare.

Desi problema este veche, nici pana la acest moment nu a fost intocmit proiectul pentru construirea liftului.

Gravidele si pacientii in stare critica sunt plimbati pe scari pana la etajele superioare pentru a putea primi ingrijiri medicale.

Problema este cunoscuta de Primaria Bals si de reprezentantii unitatii medicale, care au termen pana in decembrie 2016 sa construiasca ascensorul ce ar permite pacientilor sa ajunga fara a fi carati pe scari la sala de nasteri sau pe Sectia de Medicina Interna.

Medicul sef din cadrul DSP Olt, Marinela Madan, a declarat ca se poate merge pana la suspendarea activitatii unitatii medicale, de la inceputul anului viitor.

"De la 31 decembrie nu mai este valabil nici programul de conformare, nici povestea cu planul-cadru pana in 2020. Structura de specialitate, partea de control din cadrul DSP Olt, va veni cu decizia de suspendare a activitatii. Asa este legal! Nu s-a mai intamplat ca unui spital sa i se faca propunere de inchidere si chiar sa se inchida. Impactul estimat al unei astfel de decizii ar fi ca toata patologia absorbita de acest spital va trebui sa se indrepte spre alte unitati sanitare, care sa-i primeasca: Slatina, Caracal", a declarat Madan.

Managerul unitatii medicale, medicul Stefan Stanculescu, a declarat ca a dat dispozitie Compartimentului de achizitie sa gaseasca un proiectant pentru a fi demarata procedura de achizitie.

"Cei de la Achizitii se vor ocupa de prima parte, de proiectare. Acum cautam in sistem sa vedem unde gasim un proiectant si sa urmam toata procedura legala de achizitie. Dupa ce proiectantul va stabili toate detaliile si vom lua toate avizele de la siguranta in constructie, apoi vom avea o estimare a costurilor. Sunt convins ca si in Consiliul Local Bals vor fi prevazuti bani. Acum vom demara proiectul din fonduri proprii, dar la inceput de an CL Bals va aproba banii. Primaria va termina proiectul, nu ne vor lasa asa", a afirmat el.