Cetatenii din Sectorul 1 care solicita autorizatii de constructie sau certificate de urbanism sunt trimisi de la administratia locala la Primaria Capitalei si invers pentru aprobarea dosarelor, din cauza lipsei unei reglementari clare, a declarat, sambata, primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, potrivit News.ro. Tudorache a solicitat din partea Guvernului o Ordonanta de Urgenta care sa clarifice cine atribuie autorizatiile de constructie si certificatele de urbanism.

Dan Tudorache - interviu HotNews.roFoto: Hotnews

"Pana in momentul de fata, primariile de sector acordau autorizatiile de constructie si certificatele de urbanism. De doua luni, aceste autorizatii trebuie date de Primaria Capitalei. Nu este ceva clar. Ne rugam de doua luni de zile de acest Guvern tehnocrat sa modifice, printr-o Ordonanta de Urgenta si sa spuna explicit de care zone se ocupa primarul general si primarii de sectoare. De doua luni de zile tergiverseaza aceasta Ordonanta de Urgenta pe care noi o asteptam", a spus Dan Tudorache.

El a solicitat Guvernului sa emita, in cateva saptamani, Ordonanta de Urgenta care sa clarifice lucrurile.

"Petentii care depun o solicitare de autorizatie sau de certificat de urbanism la Primaria Sectorului 1 sunt indreptati catre Primaria Capitalei. Din aceasta cauza, petentii merg de la o primarie la alta. Vreau ca acest Guvern tehnocrat, in cele cateva saptamani cat mai sta la guvernare, sa emita aceasta Ordonanta de Urgenta si sa clarifice cine atribuie autorizatiile de constructie si certificatele de urbanism¬, a declarat Tudorache.

Bucurestenii care vor sa construiasca sau sa renoveze cladiri in Sectorul 1 trebuie sa astepte mai mult de 30 de zile pentru aprobarea dosarului, spun reprezentantii Primariei Sectorului 1, din cauza schimbarii unor reguli de autorizare in zonele protejate (monumente, situri, necropole).