Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a dispus ca RADET Bucuresti sa nu intrerupa furnizarea agentului termic in cartierul Drumul Taberei, asa cum a cerut Metrorex, se arata intr-un comunicat al municipalitatii transmis sambata, informeaza Agerpres.

Caldura pentru bucuresteniFoto: AGERPRES

"RADET anunta ca nu va opri furnizarea agentului termic pentru apa calda si caldura in cartierul Drumul Taberei (pentru imobilele din perimetrul strazilor Sibiu, 1 Mai si Drumul Taberei), la cererea Metrorex, asa cum se anuntase ieri", releva sursa citata.

Firea a dispus efectuarea unei investigatii de catre Corpul de control al Primarului in legatura cu solicitarea initiala a Metrorex catre RADET de a sista trei zile agentul termic pe timpul iernii, pentru lucrari care treneaza de peste trei ani de zile, se arata in comunicat.

In cadrul controlului s-au verificat toate documentele prin care s-a cerut de catre Metrorex intreruperea temporara a furnizarii apei calde si a agentului termic pentru incalzire pentru executarea unor lucrari.

"Ca Primar General al Capitalei am considerat ca ar fi fost normal ca aceste lucrari sa fie executate in lunile de vara, deoarece alimentarea cu agent termic pentru incalzire si apa calda nu poate fi intrerupta in sezonul rece, fiind o componenta importanta a infrastructurii strategice nationale. Am obligatia sa ma asigur ca fiecare actiune care ar putea aduce atingere drepturilor locuitorilor Capitalei este bine argumentata si sustinuta de documentele necesare. Nu ne putem juca cu drepturile locuitorilor Bucurestiului. De aceea, am decis ca RADET nu va intrerupe furnizarea agentului termic", a spus Gabriela Firea.

Edilul general a informat ca va initia intalniri periodice cu reprezentatii Metrorex, ai Ministerului Transporturilor sau cu cei ai altor institutii care desfasoara investitii similare pentru a veni in sprijinul activitatilor, astfel incat sa nu fie afectata nici continuitatea serviciilor publice, se mai arata in comunicatul Primariei Municipiului Bucuresti.