Primarul Capitalei, Gabriela Firea, prezenta luni alaturi de Nadia Comaneci la clinica pe care fosta gimnasta a infiintat-o in cadrul asezamantului socio-medical Sfantul Spridon Vechi, a declarat ca doreste sa sprijine bisericile si manastirile in constructia si organizarea altor centre socio-medicale, potrivit News.ro.

Gabriela FireaFoto: Agerpres

Edilul a amintit de proiectul de lege, pe care l-a propus ca senator, pentru sprijinirea bisericilor care doresc sa organizeze programe de afterschool sau scoli de weekend.

"Vreau sa sprijinim bisericile care au spatiu si care vor sa se implice in acest program, sa le sprijinim pentru construirea unor mici cladiri anexe in curtea bisericilor in care sa fie ajutati copiii, cu sala de clasa, pentru cursuri, cantina si cateva cabinete medicale. Cred ca este un program socio-medical extrem de ambitios pe care vreau sa-mi pun amprenta", a declarat Gabriela Firea.

Ea a adaugat ca centrul medical aflat in curtea bisericii Sfantul Spiridon Vechi este un exemplu de buna colaborare intre biserica si Primaria Capitalei si ca bisericilor si manastirilor le va fi oferit sprijinul pentru a construi viitoare centre socio-medicale in cadrul lor.

"Primaria Generala a Capitalei vrea sa multiplice acest bun exemplu si buna practica de colaborare cu biserica pentru a extinde aceste locatii, pentru a le face si mai functionale, pentru a da un sprjin sa fie dotate cu aparatura de ultima generatie si, de asemenea, acest bun exemplu sa fie urmat si de alte asezaminte din Bucuresti", a afirmat Firea.

Asezamantul socio-medical Sfantul Spridon Vechi a fost construit in 2001, la initiativa Fundatiei Sfantul Spiridon Vechi. In cadrul centrului functioneaza si clinica de copii "Nadia Comaneci", care include 14 cabinete medicale, sase laboratoare si o farmacie care beneficiaza de aparatura moderna si de colaborarea unor medici specialisti in domenii precum cardiologie, medicina interna, pediatrie, oftalmologie, ORL si fizioterapie.