Sase parcari de tip park&ride la intrarea in Bucuresti sunt incluse in Planul de Mobilitate Urbana Durabila (PMUD), care va fi votat "in foarte scurt timp", a declarat primarul general al capitalei, Gabriela Firea, in cadrul evenimentului de lansare"Capital Top 300 Cei mai bogati romani", informeaza Mediafax. Primaria Capitalei intentioneaza sa cumpere 500 de autobuze noi, 30% din acestea fiind electrice si urmand sa beneficieze de o banda unica.

Gabriela Firea, in studioul HotNewsFoto: Hotnews

"Vom vota in foarte scurt timp PMUD (Plaul de Mobilitate Urbana Durabila), care implica si sase parcari de tip park&ride, care vor fi construite la intrarile in capitala, astfel incat cei care tranziteaza orasul sa aiba posibilitatea sa isi lase masina personala la intrarea in Bucuresti, iar de acolo sa aiba mijloace de transport in comun care sa vina la intervale foarte scurte de timp", a explicat Gabriela Firea, care ocupa prima pozitie in clasamentul "Top 50 Femei de succes", realizat de Capital.

De asemenea, primarul general a subliniat importanta finalizarii centurii Capitalei si a asigurarii unui transport in comun "civilizat". Primaria Capitalei intentioneaza sa cumpere 500 de autobuze noi, 30% din acestea fiind electrice si urmand sa beneficieze de o banda unica.

In ceea ce priveste proiectul de integrare a sistemului de semaforizare inteligent, Gabriela Firea a declarat ca intentioneaza sa organizeze licitatii pentru extinderea sistemului. "Din peste 450 de intersectii semaforizate din Bucuresti, doar 150 sunt in acest sistem integrat supravegheat inteligent. Intentionam in perioada urmatoare sa organizam licitatii pentru extinderea acestui sistem care ar fluidiza foarte mult traficul in capitala", a adaugat aceasta.

Mai mult, Primaria va aproba curand strategia si planul energetic pentru Bucuresti. "In foarte scurt timp suntem in masura, dupa ce am lucrat cu cei mai buni specialisti in energie, sa aprobam si strategia si Masterplanul energetic pentru Capitala, document care nu a existat pana acum", a sustinut Gabriela Firea.

Cartierul Henri Coanda a fost blocat in mod "intentionat|, sustine Firea, din cauza faptului ca a fost considerat un cartier politic de catre primarii care au venit dupa Vasile Gherasim. "Nu a fost ridicat ca un cartier politic, asa cum l-au considerat urmatorii primari, dupa Gherasim, care va spun cu toata responsabilitatea, l-au blocat intentionat, as spune, tocmai pentru ca il considerau un cartier unde sunt, mai degraba, mici functionari, oameni care lucreaza in ministere, in institutii, in agentii sau cunostinte ale acestora", a explicat Firea.

Vasile Gherasim este, in prezent, consilierul Gabrielei Firea la Primaria Generala a Capitalei, "principala sa activitate este, de patru luni jumatate, sa deblocheze cartierul Henri Coanda, din zona de Nord a Capitalei, din zona Baneasa. Nu exista infrastructura pentru ca nu s-au dat aprobari de la Primaria Generala a Capitalei si nu s-a dorit sa existe o echipa de lucru comuna intre primaria capitalei si primaria orasului Voluntari care sa se puna de acord in ceea ce priveste toate avizele si toate certificatele necesare si, de asemenea, activitatea in teren", a mai spus Firea.