Lucrarile de construire la turnul de 18 etaje de pe bd. Corneliu Coposu din Capitala (zona Piata Unirii) au inceput pe 25 octombrie si vor fi gata in trimestrul al doilea al anului 2018, potrivit unui comunicat emis de dezvoltatori. Proiectul este mai vechi, Consiliul local sector 3 aproband constructia turnului in 2008, printr-un Plan Urbanistic de Detaliu.

Unirii ViewFoto: Hotnews

La vremea respectiva, beneficiarul proiectului de pe bd. Corneliu Coposu era controversatul om de afaceri Costel Casuneanu. Si aici a fost un scandal deoarece pe acest teren se afla un parculet, iar in zona sunt mai multe cladiri vechi, cu valoare de patrimoniu. In plus, s-a spus ca o asemenea constructie trebuia aprobata de Primaria Capitalei nu de Primaria Sectorului 3. HotNews.ro a scris aici despre subiect.

"Cu o investitie totala estimata la aproximativ 33 de milioane de euro, Unirii View va fi o cladire de birouri de clasa A, in forma de poligon, cu 17 etaje superioare, un parter cu spatii de retail dedicate serviciilor si facilitatilor pentru chiriasi, precum si o parcare subterana cu 3 niveluri. 161 locuri de parcare vor fi in incinta cladirii si alte 200 de locuri in parcarea Unirea Shopping Center. De asemenea, cladirea va fi certificata conform normelor internationale BREEAM, avand numeroase sisteme ce faciliteaza confortul ocupantilor si asigura o functionare sustenabil", se arata in comunicatul de presa al dezvoltatorilor.

Antreprenorul general desemnat pentru Unirii View este Bog¬Art. Investitorul din spatele Unirii View este Yves Weerts, un antreprenor de nationalitate belgiana.

Echipa de arhitecti este compusa din Westfourth Architecture in cooperare cu DMA Architecture & Interior Design.