Pentru imbunatatirea transportului calatorilor din partea de sud-est a orasului, Regia Autonoma de Transport Bucuresti anunta ca va reorganiza liniile de autobuze 102 si 202, incepand cu data de 24.10.2016. Si traseul liniei de autobuze 227 va fi modificat incepand cu aceeasi data, aceasta urmand sa mearga pana la "Cartier Confort Urban".

Autobuz RATBFoto: RATB

Linia 102 va reveni pe traseul traditional si va functiona intre actualul capat de linie "Gara Progresul" si noul terminal "Basarabia", pe Sos. Giurgiului, Str. Luica, Str. Turnu Magurele, Str. Serg. Ion Iriceanu, Sos. Vitan Barzesti, Cal. Vitan, Bd. Energeticienilor, Str. Fizicienilor, Bd. Camil Ressu, Bd. Nicolae Grigorescu, Str. Constantin Brancusi, Str. Lucretiu Patrascanu, cu intoarcere pe Str. Lucretiu Patrascanu, Bd. Basarabia, Bd. Nicolae Grigorescu, apoi pe traseul de ducere.

Linia 202 va functiona de la terminalul "Cora Pantelimon" pe Sos. Dudesti-Pantelimon, Sos. Garii Catelu, Sos. Pantelimon, Sos. Vergului, Sos. Morarilor, Bd. Basarabia, Bd. Nicolae Grigorescu, Str. Constantin Brancusi, Str. Lucretiu Patrascanu, cu intoarcere pe Sos. Morarilor, Sos. Vergului, Sos. Pantelimon, terminalul "Cora Pantelimon".

"In urma monitorizarii fluxurilor de calatori, precum si a unor noi determinari in privinta necesitatii de deplasare a calatorilor pe traseele asigurate de liniile de autobuze 102 si 202, RATB a decis reorganizarea acestor linii. Noile valori ale fluxurilor de calatori au aratat necesitatea renuntarii la terminalul comun "CET Sud Vitan" si a reconfigurarii traseelor celor doua linii. Masura a fost luata in urma recomandarii doamnei Primar General al Capitalei, Gabriela Firea, de a veni in sprijinul calatorilor prin reorganizarea liniilor si optimizarea traseelor atunci cand este necesar, precum si ca urmare a numeroaselor solicitari primite la RATB din partea calatorilor care utilizeaza frecvent liniile 102 si 202", se arata intr-un comunicat de presa emis vineri de RATB.

Incepand cu data de 24.10.2016, linia de autobuze 227 va functiona intre "Depoul Alexandria" si intersectia Str. Pucheni/Str. Teodor Mazilu, apoi pe un traseu modificat pe Str. Pucheni, Sos. Salaj, terminalul "Cartier Confort Urban" cu intoarcere pe Sos. Salaj, Str. Muntii Carpati, de unde reintra pe traseul actual.

Pe traseul prelungit, autobuzele vor opri in noile statii "Teodor Mazilu" "Piata Pucheni" si "Confort Urban" pe Str. Pucheni, "Cartier Confort Urban" pe Sos. Salaj, respectiv "Piata Pucheni" pe Str. Muntii Carpati.

Aceasta masura a fost luata ca urmare a numeroaselor solicitari ale locuitorilor din Cartierul Confort Urban, se arata intr-un comunicat RATB.