Tribunalul Bucuresti a anulat certificatul de urbanism si autorizatia de construire pentru blocul de zece etaje ridicat pe Aleea Luncsoara din sectorul 2, pe un parculet cu locuri de joaca, retrocedat si demolat pentru a face loc constructiei. In plus, instanta a decis desfiintarea pe cheltuiala proprietarilor a constructiilor edificate in baza actelor administrative anulate.

Bloc Aleea Luncsoara - 2015Foto: Facebook.com

Procesul a fost initiat de Prefectura Bucuresti dupa ce cetatenii din zona au protestet si au cerut anularea autorizatiei si oprierea constructiei. Decizia Tribunalului poate fi atacata cu recurs.

Instanta "Anuleaza certificatul de urbanism nr. 341/26L/08.04.2013 si autorizatia de construire nr. 403/21L/05.08.2013 emise de Primarul Sectorului 2. Obliga paratii persoane fizice DICU IONELA LAURA, DICU EDWARD CONSTANTIN si CHIRIAC MIHAI VALENTIN la desfiintarea pe proprie cheltuiala a constructiilor edificate in baza actelor administrative anulate. Cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul Bucuresti Sectia a II-a Contencios Administrativ si Fiscal. Pronuntata in sedinta publica, azi 11.10.2016", se arata pe portalul instantelor de judecata.

"O mica mare victorie in aleea Luncsoara! Dupa un prim pas facut de Inspectoratul de Stat in Constructii si de Prefectura, iata inca unul important: o hotarare irevocabila in prima instanta. Primaria a gresit grav, in nenumarate forme si cazuri, uitand de interesele cetatenilor pentru care lucreaza si chiar de legi. Bucurestenii au gresit la fel de grav, printr-o absurda resemnare. Dar se vede in acest caz ca exista si angajati ai statului care, cu mari eforturi probabil, reusesc sa lucreze bine, corect, normal. Si exista bucuresteni care au refuzat sa se resemneze. Nu au crezut ca sunt prea mici pentru a schimba ceva. Nu ii cunoaste nimeni, dar sunt chiar niste oameni mari si, daca vreodata vom trai intr-un oras mai bun, va fi datorita lor", au scris cetatenii din grupul civic "Lupta pentru strada ta" pe pagina de Facebook.

Grupul de Initiativa Civica "Lupta pentru strada ta" s-a format in 2014, cand un parculet dintre blocurile de pe Aleea Luncsoara din sectorul 2 a fost demolat pentru a face loc unui bloc de 10 etaje. Revoltati de ceea ce se petrece, vecinii s-au constituit in acest grup si au inceput sa faca demersuri pentru salvarea spatiului verde. In urma protestelor cetatenilor, in 2014, Prefectura a actionat in contencios Primaria Sectorului 2 si a reusit sa obtina suspendarea lucrarilor.

Vecinii din zona sunt nemultumiti de faptul ca au ramas fara singurul spatiu verde din zona si noua constructie le ia lumina.

HotNews.ro a scris despre acest caz inca din 2014, aici.

Parculetul de pe Aleea Luncsoara inainte de inceperea lucrarilor;Foto: Google Maps