Fostul presedinte al consiliului de administratie provizoriu al RADET, Sorin Chirita, a fost numit, marti, administrator special al regiei, in urma unei hotarari adoptate de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. DEcizia a fost luata dupa intrarea in insolventa a RADET, pe 5 octombrie.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a dat din nou asigurari ca bucurestenii nu vor ramane fara caldura, iar masura insolventei a fost luata pentru insanatosirea regiei.

Grupul de consilieri USB a facut un amendament in baza caruia a propus ca administratorul special sa fie stabilit in urma unui concurs, dar amendamentul a fost respins.

Sorin Chirita este consilier al Gabrielei Firea pe atragere de fonduri europene. Sorin Chirita s-a nascut in Constanta, judetul Constanta, la data de 20 mai 1978. Este licentiat in management, psihologie si drept. Absolvent de masterat in management.

Intre anii 2000 si 2016 a fost director general (Presedinte) al Institutului pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, director executiv al Centrului pentru Formare Profesionala si Dezvoltare Regionala si Coordonator al Polulului National de Crestere Constanta. Din 1 aprile 2016 - Coordonator Dezvoltare Urbana - Regiunea Sud-Est.

Reamintim ca pe 5 octombrie Tribunalul Bucuresti a dispus intrarea in insolventa a RADET. Tot atunci, RomInsolv a fost numit administrator judiciar al regiei.

La proiectul de hotarare a fost atasata de asemenea o adresa a RomInsolv din care reiese ca "administratorul special este persoana fizica sau juridica desemnata de adunarea generala a actionarilor/ asociatilor/ membrilor debitorului, imputernicita sa le reprezinte interesele in procedura si, atunci cand debitorului i se permite sa isi administreze activitatea, sa efectueze, in numele si pe contul acestuia, actele de administrare necesare".