Cateva sute de batrani din municipiul Buzau au asteptat luni la coada cateva ore pentru a fi premiati cu 150 de lei de catre Primarie, cu ocazia implinirii a 50 de ani de casnicie, relateaza News.ro. Unul dintre pensionari a avut nevoie de ajutor medical si a fost transportat la spital.

Batranii s-au asezat la coada in fata sediului Primariei Buzau luni dimineata la ora 6.00, ghiseele institutiei deschizandu-se la ora 9.00.

Cateva sute de batrani au venit ca sa primeasca ajutorul de 150 de lei acordat cuplurilor care au implinit 50 de ani de casnicie, potrivit viceprimarului Ionut Apostu.

Un pensionar care a asteptat cateva ore in picioare, in frig, s-a simtit rau, si a avut nevoie de ingrijiri medicale, el fiind preluat de catre un echipaj SMURD. Barbatul, cunoscut cu afectiuni cardiace, a fost transportat la Spitalul Judetean Buzau, a mentionat sursa citata.

In total, Primaria Buzau va premia in acest an 970 de cupluri care au implinit in anii anteriori 50 de ani de casnicie.

Actiunile de premiere se desfasoara cu ocazia Zilei Internationale a Persoanelor Varstnice, care a fost sarbatorita pe 1 octombrie., municipalitatea urmand sa organizeze si Cupa Seniorilor, in cadrul carei vor fi concursuri de sah, table si remi.

Premierea castigatorilor competitiilor sportive va avea loc pe 15 octombrie, la Primaria orasului, cand municipalitatea vor fi premiati si patru buzoieni care implinesc anul acesta 100 de ani.