Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, spune ca RADET (Regia Autonoma de Distribuire a Energiei Termice) este in plin proces de pregatire pentru furnizarea incalzirii in Bucuresti insa agentul termic va fi distribuit dupa ce temperaturile vor scadea timp de trei zile consecutiv sub 10 grade Celsius, primarul facand apel pentru modificarea acestor conditii.

Calorifer cu repartitorFoto: Agerpres

"Pentru ca legea spune clar acum ca inceperea perioadei de incalzire pentru consumatorii de tip urban are loc dupa inregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, intre orele 18.00-6.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10°C sau mai mici, fac un apel pentru modificarea legislatiei, pentru ca oamenii sa nu mai astepte aceasta perioada, in frig", spune Firea, potrivit News.ro.

Primaria Capitalei anunta ca, la cererea expresa a institutiilor cu caracter social si educativ, respectiv spitale, scoli, gradinite, crese, camine de batrani, consumatori ai RADET, dotate cu puncte termice proprii a inceput furnizarea agentului termic pentru incalzire.

RADET este in plin proces de pregatire pentru furnizarea incalzirii, imediat ce se vor indeplini conditiile prevederilor legale care presupun inceperea perioadei de incalzire pentru consumatorii de tip urban dupa inregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, intre orele 18.00 - 6.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10°C sau mai mici.

In ultimii cinci ani, octombrie a fost luna in care s-a inceput furnizarea caldurii in sistemul centralizat, respectiv: 06.10.2010, 12.10.2011, 24.10.2012, 03.10.2013, 26.10.2014 si 13.10.2015.

Tribunalul Bucuresti a admis, miercuri, cererea Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET) Bucuresti de intrare in insolventa si a desemnat administratorul provizoriu. In acest context, Firea a spus ca furnizarea energiei termice nu va fi intrerupta si nici angajatii regiei nu trebuie sa se teama din cauza situatiei regiei.

RADET se afla in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti si este administratorul celui mai mare sistem de termoficare din Romania. Regia asigura 74% din necesarul de energie termica al Capitalei. 95% din consumatori sunt de tip casnic, restul fiind de tip social si industrial (institutii publice si companii).