Consiliul General al Municipiului Bucuresti a decis joi infiintarea unui numar de 13 subunitati de pompieri/puncte de plecare la interventie in Capitala. Bugetul estimat al intregului proiect este de aproximativ 4 milioane euro, aceasta estimare fiind realizata de ISU Bucuresti-Ilfov.

Interventia pompierilor la incendiul din Piata CrangasiFoto: Hotnews

Pentru prima faza a proiectului au fost identificate 5 locatii: Soseaua Chitila nr. 221 - sector 1; Zona Lacul Tei - Str. Doamna Ghica nr.1 - sector 2; zona Parcul Verdi - sector 2; Zona Parcul Vacaresti - Sos. Mihai Bravu nr. 612 - 616 - sector 4; Zona Giulesti - sector 6, iar suma alocata primelor subunitati este de 1,5 milioane euro.

RAed Arafat, secretar de stat in Ministerul de Interne, prezent la sedinta CGMB, a declarat ca in prezent exista 19 subunitati - puncte de plecare a pompierilor in misiuni, ultima fiind construita in 1989.

Acesta a declarat ca de atunci orasul s-a extins foarte mult si sunt zone unde se ajunge in 20 de minute desi timpul mediu de interventie este de 8-9 minute.

Arafat a declarat ca se doreste dispersarea unitatilor de pompieri pentru a se putea ajunge mai repede in orice punct din oras. Acesta mai spune ca in conditiile unei calamitati, exista un risc mai mic ca un numar mare de masini sa ramana blocate intr-o singura locatie.