Primaria Timisoara cere proprietarilor de cladiri istorice degradate sa le repare, in caz contrar vor plati 'taxa pe paragina' care presupune impozit majorat cu 500%, de la 1 ianuarie 2017.

Nicolae RobuFoto: Agerpres

'Vom pune toata presiunea, mediatic, asupra societatilor care au ajuns in proprietatea unor locatii atat de importante pentru oras si de ani de zile lasa totul in paragina. (...). Am cerut Politiei Locale sa-mi faca o informare privind acea ruina (fost monument demolat si ajuns ruina, din Piata Libertatii, n.r.), care este o rusine pentru Timisoara (...)", a declarat primarul Nicolae Robu marti, intr-o conferinta de presa, citat de Agerpres.

Primaria a aplicat o amenda de 8.000 de lei celor doua firme care detin terenul, iar daca pana la 1 noiembrie nu repara imobilul, se va aplica 'taxa pe paragina', care a crescut de sase ori, respectiv cu 500%.

'Tot centrul nostru istoric va trebui sa arate impecabil in 2021. In urma interventiilor noastre, un numar important de cladiri istorice din centru au fost reabilitate, altele sunt in santier. Vom continua sa punem presiune pe proprietari si sa-i sanctionam. Decat sa plateasca amenzi, mai bine sa-si amenajeze imobilele, pentru ca acelea oricum vor trebui efectuate. Se va ajunge pana la executare silita (...). Este o sfidare la adresa orasului sa ai proprietati in zonele emblematice si sa ti le lasi in paragina', a avertizat Nicolae Robu, potrivit Agerpres.