Un copil de opt ani a murit duminica seara pe strada Lizeanu din Bucuresti, dupa ce, speriat de un caine, a ajuns pe strada si s-a lovit cu capul, in cadere, de bara unui autoturism aflat in mers. Purtatorul de cuvant al Brigazii Rutiere a Capitalei, Ovidiu Munteanu, a declarat pentru HotNews.ro ca este vorba despre un caine maidanez.

Maidanez in CapitalaFoto: Mediafax

Reprezentantii Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor, institutie in subordinea Primariei Capitalei, spun ca nu au gasit caini pe domeniul public cand s-au deplasat la locul accidentului. Acestia au capturat doi caini de pe o proprietate privata dupa ce vecinii au declarat ca ieseau pe strada printr-o spartura din gard. Cainele implicat in incident nu a fost identificat.

"Noi nu am avut absolut nicio reclamatie in ultima vreme privind zona respectiva. Ne-am autosesizat dupa materialele difuzate in presa si am mers la fata locului in aceasta dimineata. Cineva ne-a indicat ca sunt doi caini care ies prin gard, printr-o spartura. Ni s-a permis accesul in garajul respectiv si i-am ridicat fiindca eram cu Politia, iar paznicul s-a speriat. Nimeni nu a putut sa identifice pana in acest moment cum arata cainele, deci nu stim daca este vorba despre unul dintre cei doi caini. Martorii spun ca ar fi iesit pe gaurile din gardul unde noi am intrat in dimineata aceasta si am ridicat cei doi caini. In momentul de fata cainii au ajuns la adapost si verificam daca exista proprietar pentru acesti caini. Pe str. Halmeu (paralela cu Lizeanu) au fost observati alti 2 caini, iar la momentul aparitiei lucratorilor ASPA, cainii au intrat in curtea aflata pe str. Halmeu nr. 18. Propietara a inchis poarta si a refuzat sa permita accesul in vederea capturarii"< a declarat directorul ASPA, Bogdan Treeroiu, pentru HotNews.ro.

Intrebat de ce in ultima vreme maidanezii au reaparut pe domeniul public, Bogdan Treeroiu a declarat ca este vorba de cetateni care isi lasa cainii liberi pe domeniul public pentru o scurta perioada de timp, dupa care revin la adresa unde sunt hraniti si adapostiti.

"Noi mai facem actiuni noaptea sa-i prindem pe cei care au aceasta obisnuinta. Va spun sincer ca si vecinii mei fac asta, o ora si jumatate deschid poarta, las cainele sa iasa, isi face nevoile pe strada, nu la el in curte si toata lumea este incantata. ASPA captureaza zilnic in medie 15 caini cu 5 echipaje. Anul trecut ASPA a capturat 11.051 de caini fara stapan. 5556 dintre acestia au fost adoptati. Pana la acest moment, de la 1 ianuarie 2016, ASPA a capturat aproximativ 3000 caini. Numarul muscaturilor a scazut de la 1300/ luna in 2012 la minimul istoric de 61/ luna"< a mai explicat Treeroiu.

Cetatenii pot face sesizari nonstop la Dispeceratul ASPA - 0219844.

Proprietatea de unde au fost ridicati cei doi caini