Parcul de distractii din Parcul Tei a avut in primele trei luni de la inaugurare, din 25 iunie pana in prezent, circa 10.000 de vizitatori, potrivit informatiilor furnizate de Primaria Sector 2 la solicitarea HotNews.ro. Dintre acestia, circa 6.000 de persoane au vizitat parcul in weekend. Construirea parcului de distractii a costat 14 milioane de euro, o parte din bani venind de la bugetul local, o parte din fonduri europene.

Parc de distractii Tei 5Foto: Primaria sector 2

"Din vanzarea biletelor a reiesit ca cel mai popular aparat folosit de bucuresteni este roata mare, care a inregistrat circa 2.500 de persoane ce au ales sa admire privelistea Capitalei de la inaltimea de 63 de metri. De la inaugurarea parcului de distractii si pana in prezent s-a incasat suma de 1.142.405 de lei din vanzarea biletelor", se arata in raspunsul trimis de Primaria Sector 2 la solicitarea HotNews.ro.

Totusi, numarul de vizitatori este modest fata de asteptarile Primariei. Potrivit informatiilor de pe pagina parcului de distractii, administratorii acestuia estimau ca in primii 5 ani de la inaugurare vor veni in total 810.232 de turisti, aproximativ 13.500 de turisti pe luna

Unul dintre motivele pentru care parcul nu se bucura cel putin deocamdata de succesul dorit ar putea fi pretul biletelor. De exemplu, un bilet pentru acces in roata mare costa 20 de lei / adult, pentru roller coaster - 15 lei / adult, Casa Groazei - 10 lei, carusel - 5 lei, jocuri gonflabile - 5 lei.

Reamintim ca Primaria Sectorului 2 a inaugurat pe 25 iunie parcul de distractii din Parcul Tei. Valoarea proiectului este de circa 64,5 milioane lei (14 milioane de euro), din care 18 milioane lei finantare nerambursabila, 1,5 milioane lei de la Guvernul Romaniei, iar restul banilor de la Primaria Sector 2. Parcul, denumit "Taramul fermecat", se afla in Parcul Tei. Acesta se intinde pe o suprafata de 7 hectare si are printre atractii o roata mare de 63 metri inaltime, dotata cu 44 de cabine, un roller coster de 15 metri inaltime, casa groazei, un carusel, masinute electrice, zone cu leagane, tobogane si saltele gonflabile.

Programul de functionare al parcului de agrement este urmatorul:

-marti - vineri intre orele 10.00 - 21.00

-sambata - duminica intre orele 10.00 - 22.00

-luni inchis.

FOTOGALERIE Parc de distractii Parcul Tei/FOTO: Primaria sector 2