Sistemul informatic al Primariei Sectorului 1 este blocat de marti, edilul Dan Tudorache sesizand DIICOT, acesta precizand pentru Mediafax ca procurorii spun ca este vorba despre un atac cibernetic.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Marti, in jurul orei 14.00, colegii mei au sesizat o problema la sistemul informatic al primariei. Au oprit calculatoarele cat au putut de repede. Am sunat la politie, a venit DIICOT in jurul orei 18.00. Acum sunt persoane care incearca sa rezolve aceasta problema. Este cu siguranta un atac cibernetic, sunt niste hackeri. Asa au spus aseara. Vom vedea cat de repede vom repune in functiune sistemul pentru ca nu putem tine legatura cu cetatenii sectorului 1. Daca un locuitor doreste sa interactioneze cu primaria, singura solutie este sa se deplaseze pana la sediul nostru din Banu Manta. Nu cred ca astazi se va rezolva problema din ce informatii am eu pana in acest moment", a declarat pentru MEDIAFAX primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Cei care au nevoie de documente pe care le-ar fi putut obtine online trebuie sa mearga la sediul primariei pana cand sistemul informatic va fi functional.