Administratia Domeniului Public Sector 2 a toaletat mai multi arbori de pe strada Alexandru Donici din centrul Capitalei, un cetatean din zona sesizand HotNews.ro ca taierile sunt excesive, copacii ramanand fara coroana. Potrivit informatiilor cerute de redactia noastra Primariei Capitalei, urmeaza sa fie toaletati 16 arbori, taiati alti patru, uscati in proportie de 80-100%, iar taierile facute pana acum de ADP sector 2 respecta avizul emis de municipalitate.

Toaletari str. Alexandru Donici 8Foto: Hotnews

"In legatura cu informatiile solicitate pentru str. Alexandru Donici, in cadrul Directiei de Mediu din Primaria Capitalei a existat solicitarea de emitere a avizului de specialitate pentru toaletare/defrisare pentru care Serviciul Avize si Acorduri a emis avizul cu nr. 3468/1421154/28.07.2016. S-au avizat : toaletarea a 16 exemplare arbori si defrisarea a 4 exemplare. uscate 80-100% situati in aliniamentul strazii Alexandru Donici. Avizul a fost postat spre consultare pe site-ul PMB in data de 22.07.2016 si se gaseste in sectiunea "arhiva - data de 22.07.2016". Lucrarile se executa prin grija administratorului legal al terenului pe care se afla arborii, in speta ADP sector 2", se arata in raspunsul trimis de Primaria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

In urma sesizarii, innspectorii Primariei Capitalei au verificat daca lucrarile de toaletare se executa corect, iar concluzia acestora a fost ca se respecta avizul emis de Primaria Capitalei.

"La data verificarii pe teren 13.09.2016, in urma unei sesizari , impreuna cu reprezentantul Directiei de Mediu - Serviciul Monitorizare Spatii Verzi s-au deplasat si reprezentantii Directiei de Politie Locala si Control - Serviciul Control Ecologie si Protectia Mediului care au constatat faptul ca lucrarile de toaletare si defrisare se efectuau de catre SC CRISGARDEN SRL, in baza contractului incheiat cu Administratia Domeniului Public Sector 2. De asemenea, lucrarile de toaletare avizate respectau prevederile avizului nr. 3468/1421154/28.07.2016 eliberat de Directia de Mediu din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, in sensul ca aceste lucrari trebuiau efectuate in perioada de primavara / toamna", se mai arata in raspunsul trimis de Primaria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

FOTOGALERIE Arbori toaletati pe str. Alexandru Donici