Cei sapte primari ai Capitalei au participat luni la deschiderea anului scolar 2016-2017, fiecare postand pe pagina de Facebook imagini cu copii, scoli si profesori. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea si Primarul sectorului 5, Daniel Florea, au publicat imagini in care apar trecand pe sub un tunel de flori - "tratament" rezervat de obicei bobocilor care incep scoala.

Gabriela Firea - deschidere an scolarFoto: Hotnews

Primarul sectorului 4, Daniel Baluta, a postat o poza cu presedintele Klaus Iohannis, ambii fiind prezenti la ceremonia de deschidere a anului scolar la Colegiul National "Mihai Eminescu" din sectorul 4.

Primarul general, Gabriela Firea: Un copil frumos este ca un diamant, dar un copil inteligent este o intreaga comoara

Primarul general, Gabriela Firea, a participat la festivitatea de deschidere a anului scolar 2016- 2017, la Scoala gimnaziala Eugen Barbu din Sectorul 1.

Scoala Eugen Barbu este una din unitatile de invatamant reabilitate si modernizate de Primaria Municipiului Bucuresti, cu fonduri de la Banca Europeana pentru Investitii. Lucrarile la aceasta scoala s-au intins pe o perioada de aproape zece ani, fiind finalizate anul acesta.

"Iubiti copii, sunt la fel de emotionata ca si voi pentru ca sunt si eu parinte, asa ca va inteleg emotiile. Vreau sa va transmit un mesaj, voua, elevilor, in mod special: cea mai mare avere pe care v-o poate lasa ca mostenire mama voastra, tatal vostru bunicii vostri este aceea de a va duce la scoala si de a va ajuta sa invatati impreuna cu dascalii vostri. Nu trebuie sa va lase case, masini sau conturi in banca, acestea se pot pierde intr-o noapte, dar ce avem in suflet, credinta, puterea noastra interioara si ceea ce am invatat de la printi, bunici si dascali, va va ramane in suflet si in minte intreaga viata. Si stiti cum se spune: un copil frumos este ca un diamant, dar un copil inteligent este o intreaga comoara. Multa sanatate, mult succes, sa aveti un an minunat! Doamne ajuta!", a transmis Gabriela FIrea elevilor.

Primarul sectorului1, Dan Tudorache:after school gratuit in 12 unitati de invatamant

Gradinita nr. 222, Scoala nr. 171 si Colegiul German "Goethe" sunt unitatile de invatamant din Sectorul 1 la care primarul Dan Tudorache a participat la festivitatea de deschidere a anului scolar 2016-2017. Totodata, edilul Sectorului 1 a mai participat, alaturi de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, la ceremonia de deschidere gazduita de Scoala Gimnaziala "Eugen Barbu".

"La deschiderea noului an scolar vreau sa-mi prezint angajamentul ca Sectorul 1 va deveni Capitala invatamantului. Avem cele mai cautate unitati scolare din Bucuresti datorita calitatii actului educational. A lipsit insa preocuparea administratiei locale de a aduce infrastructura scolara la nivelul calitatii invatamantului. De aceea voi schimba radical politica administrativa in domeniul investitiilor in reteaua de invatamant din Sectorul 1. Voi renunta la politica de reparatii din timpul verii si voi impune politica reconstructiei in domeniul unitatilor de invatamant", a declarat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Acesta a mai anuntat si lansarea unui proiect pilot de introducere a programului after school gratuit in 12 unitati de invatamant din aceasta zona administrativa: Scoala nr. 177, 192, 178, 183, 184, 181, 182, 13, 162, 171, Liceul Teoretic "Constantin Brancoveanu" si Colegiul Tehnic "Dinicu Golescu". Administratia locala a Sectorului 1 si-a propus extinderea, in cel mai scurt timp posibil, a acestui program in toate unitatile de invatamant pe care le administreaza.

Primarul sectorului 2, Toader Mugur Mihai, promite ca va finaliza noua sala de sport din curtea Colegiului National Mihai Viteazu

In prima zi de scoala din noul an scolar 2016-2017, primarul Toader Mugur Mihai s-a aflat in mijlocul elevilor de la Colegiul National Mihai Viteazul. Aflat alaturi de sutele de liceeni si cadre didactice, primarul sectorului 2 a dorit sa-i asigure ca le va fi un partener deschis la dialog, fiindu-le alaturi in proiectele scolare pe care le vor derula. Acesta a declarat ca noua sala de sport din curtea Colegiului National Mihai Viteazu va fi finalizata cat mai repede, pentru a fi intrunite cele mai bune conditii de desfasurare a orelor de sport.

Primarul sectorului 3, Robert Negoita: Copii, m-as bucura sa aud ca ati invatat atat de bine incat trebuie sa suplimentam bugetul alocat anul acesta pentru burse

Primarul Robert Sorin Negoita a participat la festivitatile de deschidere organizate la Gradinita nr. 211, la Scoala Gimnaziala nr. 88, la Scoala Gimnaziala "Liviu Rebreanu", la Scoala Gimnaziala "Alexandru Ioan Cuza", la Colegiul Tehnic "Anghel Saligny" si la Liceul "Alexandru Ioan Cuza".

"Cu prilejul deschiderii noului an scolar vreau sa urez bun venit elevilor, parintilor si cadrelor didactice. Ma bucura faptul ca scolile din Sectorul 3 sunt cele mai frumoase din Romania. Am modernizat bazele sportive si le modernizam in continuare, iar noutatea o reprezinta faptul ca bazele sportive ale scolilor vor fi deschise publicului si dupa terminarea orelor. Trebuie sa ne ocupam ca elevii din Sectorul 3 sa beneficieze de cele mai bune conditii. Ceea ce vreau sa mai amintesc este faptul ca pe perioada vacantei pe langa reabilitarile de gradinite, ne-am ocupat si de curtile scolilor. In incheiere, vreau sa va urez sa cresteti frumos, sa aduceti bucurii parintilor si satisfactie dascalilor vostri, pentru ca prin educatie invatamantul de astazi este Romania de maine", a declarat Robert Sorin Negoita, primarul Sectorului 3.

"Scoala nr. 88 este prima din Sectorul 3 unde am mers astazi pentru a le ura copiilor si dascalilor sa aiba un an scolar plin de reusite. Copii, m-as bucura sa aud ca ati invatat atat de bine incat trebuie sa suplimentam bugetul alocat anul acesta pentru burse! :) Asa ca... spor la treaba!", a postat Robert Negoita pe pagina de Facebook.

Primarul sectorului 4, Daniel Baluta: Prezenta Presedintelui la acest eveniment a fost una importanta pentru toti copiii

"Astazi am avut deosebita onoare de a-l avea ca oaspete pentru deschiderea anului scolar 2016 - 2017 pe Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, care a fost prezent la festivitatea organizata la Colegiul National "Mihai Eminescu" din Sectorul 4. Prezenta Presedintelui la acest eveniment a fost una importanta pentru toti copiii care astazi revin in salile de clasa, dar mai ales pentru cei mici, care abia acum fac cunostinta cu scoala. In acelasi timp, asa cum ne-a obisnuit an de an, Colegiul National "Mihai Eminescu" a reusit si de aceasta data sa organizeze o festivitate impecabila, care m-a facut mandru ca edil al Sectorului 4. Nu pot sa inchei aceste randuri fara sa va anunt ca toate scolile din Sectorul 4 sunt avizate din punct de vedere igienico-sanitar si ca ne aflam in plin proces de obtinere a avizelor de securitate la incendiu pentru unitatile de invatamant neavizate inca de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov. Nu in ultimul rand, vreau sa le urez tuturor elevilor, mai mici sau mai mari, mult succes in noul an scolar", a postat Daniel Baluta pe pagina de Facebook.

Primarul sectorului 5, Daniel Florea:Educatia este prioritatea numarul 1 a mandatului meu

Primarul Daniel Florea a participat la festivitatile organizate la liceele teoretice "Dimitrie Bolintineanu", "Ion Barbu", "Stefan Odobleja", Scoala Gimnaziala nr. 150, Colegiul National "Gheorghe Lazar", Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara "Dumitru Motoc", Scoala Gimnaziala Speciala nr. 9.

Acesta le-a daruit celor 4.900 de "boboci" de clasa 0 si a I-a diplome si carti Disney insotite de audio-book.

"Am retrait alaturi de micuti emotia unui nou inceput, odata cu sunetul primului clopotel. Voi face tot ce imi sta putinta ca scoala sa devina un spatiu sigur, prietenos, care sa beneficieze de dotari si in care copiii nostri sa se dezvolte armonios, sa fie locul in care se poate face performanta. Avem elevi talentati, care sunt sigur ca ne vor face mandri de rezultatele lor. Urez tuturor un an incununat cu realizari si mult succes in activitatile scolare!", a declarat cu aceasta ocazie Daniel Florea, Primarul Sectorului 5.

Primarul sectorului 6, Gabriel Mutu:Pana la sfarsitul mandatului va moderniza toate cele 70 de unitati de invatamant din sector

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a participat la deschiderea noului an scolar la Gradinita"Albinuta", Scoala Generala nr. 142 si 193, dar si ai Colegiului National "Grigore Moisil".

"Va aflati astazi in fata unui drum nou, cel al cunoasterii si dezvoltarii si ma bucur sa fiu alaturi de voi. Voi fi, in calitate de primar, disponibil oricand veti solicita sprijinul meu. Imi doresc ca voi, scolarii, sa gasiti propria cale, sa va urmati pasiunile si sa intelegeti ca prezenta intr-o unitate de invatamant inseamna responsabilitate. Sunteti responsabili de ceea ce gasiti, de ceea ce doriti sa lasati in urma voastra, de ceea ce construiti impreuna cu parintii si profesorii care va sustin. Dragi parinti si bunici, incurajati-va copiii sa invete atat materia scolara, cat si respectul pentru munca, pentru comunitatea din care fac parte, pentru eforturile pe care le facem impreuna pentru viitorul lor. Stimati profesori, stiu ca si dumneavoastra sunteti emotionati astazi, pornind intr-un an nou, plin de provocari si satisfactii. Va felicit pentru efortul depus pe perioada verii, pentru a primi elevii in cele mai bune conditii posibile", a declarat edilul.

Acesta spune ca a asfaltat si imprejmuit curtile scolilor, si a dotat grupurile sanitare, iar pana la sfarsitul mandatului va moderniza toate cele 70 de unitati de invatamant din sector.