Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Gabriela Firea vrea sa infiinteze o Administratie a Cladirilor cu Risc Seismic in cadrul Primariei

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 12 septembrie 2016, 2:20 Actualitate | Administratie Locala

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a declarat, duminica, la Romania TV, ca a elaborat un proiect de hotarare a CGMB privind infiintarea Administratiei Cladirilor cu Risc Seismic care sa aiba ca obiect principal de activitate consolidarea cladirilor cu risc seismic ridicat, potivit News.ro.

Gabriela Firea a precizat ca proiectul de hotarare se va afla pe ordinea de zi a viitoarei sedinte a Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Edilul a explicat ca, in momentul de fata, de situatia cladirilor cu risc seismic se ocupa mai multe institutii din cadrul municipalitatii neexistand un organism care sa se dedice exclusiv rezolvarii acestei probleme. "Erau mai multe institutii care se ocupau, printre altele, de aceasta problema. Vi se pare normal sa fie <printre altele>?", a spus Firea adaugand ca aceasta stare de lucruri a facut ca, pana acum, doar 70 de cladiri sa fie reconsolidate.

Ea a estimat la 180 numarul cladirilor cu risc seismic clasa I care ar putea intra in prima serie de reconsolidari, dintre care 70 sunt in proprietatea Primariei Generale, fapt care faciliteaza considerabil interventia acestor cladiri intrucat nu mai este nevoie de acordul locatarilor pentru reconsolidare, un obstacol important in cazul altor cladiri.

Firea a mai anuntat ca a vorbit cu directorii teatrelor bucurestene privind reconsolidarea cladirilor in care functioneaza, primaria urmand sa puna la dispozitie o cladire in care fiecare teatru sa functioneze temporar pe durata reconsolidarii astfel incat activitatea teatrelor sa nu fie perturbata.
[P] Programul de granturi „Raiffeisen Comunitati” se apropie de incheierea perioadei de inscriere a propunerilor de proiect, data limita fiind luni, 31 iulie 2017.

Programul este organizat de Raiffeisen Bank si a ajuns la a saptea editie, fiind primul concurs online de proiecte de responsabilitate sociala derulat de o banca din Romania. Anul acesta, programul va sprijini financiar 10 proiecte de educatie non-formala, cu scopul de a aduce o contributie pozitiva in comunitatile in care Raiffeisen Bank este prezenta. Proiectele castigatoare vor primi granturi in valoare de 45.000 lei/proiect, echivalentul a aproximativ 10.000 de euro.

231 vizualizari

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version