Primaria Sectorului 1 si Ministerul Sanatatii inaugureaza vineri Clinica de Neurochirurgie si chirurgie cardiovasculara pediatrica de la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu". Lucrarile la construirea cladirii au fost asigurate in totalitate din bugetul Primariei Sectorului 1, iar echipamentele medicale au fost achizitionate de Ministerul Sanatatii.

Clinica nouaFoto: Hotnews

Clinica are o capacitate de 85 de paturi, dispuse pe patru etaje. Parterul va functiona ca unitate de primiri urgente, diagnostic, internari, camera de garda si laboratoare de analize medicale, etajele 1 si 2 vor avea functiuni de spitalizare pe categorii de varsta ¬ sugari, prescolari si scolari. Etajul 3 va fi destinat blocului operator pentru chirurgie cardiaca, iar etajul 4 va fi ocupat de un bloc operator pentru neurochirurgie. Fiecare bloc operator va avea cate opt paturi de terapie intensiva.

"Medicii romani specializati in neurochirurgie si chirurgie cardiovasculara vor fi ajutati de o echipa de 20 de asistente specializate in Israel. Incepand cu 20 octombrie 2016, medici din Israel si Statele Unite vor efectua interventii chirurgicale complexe la copii. In cadrul misiunii, mai multe fundatii internationale finanteaza deplasarea personalului medical care va lucra impreuna cu personalul romanesc", se arata intr-un comunicat al Primariei sector 1.

Investitiile Primariei Sectorului 1 la Spitalul Grigore Alexandrescu vor continua si in perioada urmatoare. Pe langa lucrarile de reparatii si renovari la celelalte corpuri de cladiri, s-au demarat procedurile pentru construirea unei noi clinici, cu patru etaje, in locul unei constructii care dateaza din 1937.