Primaria sectorului 1 a inceput, luni, actiunile de deratizare, in prima etapa fiind prevazute parcurile Bazilescu si Kiseleff, transmite Agerpres.

"Conform planurilor de actiune, combaterea sobolanilor se va face in parcuri, scoli si piete, in locurile de joaca pentru copii, spatiile verzi din jurul blocurilor, zonele din apropierea ghenelor de gunoi si platformele de depozitare a gunoiului de pe domeniul public. Campania de deratizare a domeniului public al sectorului 1 va dura pana la data inceperii sezonului rece (15 noiembrie 2016)", a informat primaria de sector, prin intermediul unui comunicat.

Prestatorul serviciului de deratizare din sectorul 1 va efectua, in prealabil, o inspectie in teren pentru a identifica zonele frecventate de rozatoare de pe domeniul public.

Substanta folosita pentru deratizare face parte din clasa raticidelor si nu pune in pericol sanatatea oamenilor sau a animalelor de companie, in conformitate cu normele Uniunii Europene. Eventualele cadavre de rozatoare vor fi colectate de pe domeniul public de catre compania de salubrizare, in conformitate cu uzantele legale, a precizat sursa citata.

Printr-o hotarare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, serviciul public de deratizare (combaterea sobolanilor) a fost delegat Primariei sectorului 1 pentru intregul domeniu public administrat.

Serviciile de deratizare au fost pana acum efectuate printr-un contract incheiat de Primaria Bucuresti, pentru intregul municipiu. Avand in vedere ca a expirat contractul anterior, au fost initiate demersurile in vederea stabilirii unui nou operator, insa licitatia nu este finalizata.

In hotararea CGMB din 1 august se arata ca Primaria Capitalei "imputerniceste Consiliile Locale ale Sectoarelor 1 - 6 sa efectueze serviciul de salubrizare - activitatea deratizare - combatere a sobolanilor in parcuri, spatii verzi, locuri de joaca pentru copii, locuri de agrement, precum si alte locuri publice pe care le administreaza".