Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) a demarat, joi, proiectul pilot "Deschidem curtea scolii" - un proiect in cadrul caruia terenurile de sport vor fi accesibile copiilor, parintilor si bunicilor pana la ora 21:00 - in incinta Colegiului Economic "Costin C. Kiritescu" din sectorul 6 al Capitalei, scrie news.ro. Proiectul s-ar putea extinde si in alte unitati de invatamant din Capitala.

"Ne dorim ca toti elevii, dupa finalizarea cursurilor, sa gaseasca in curtea scolii un mediu organizat, prietenos si sigur unde sa poata face miscare, sport si sa socializeze. De asemenea, la sfarsitul saptamanii sau in vacante, curtea scolii trebuie sa fie deschisa pentru toti copiii din cartier si, ce de ce nu, si pentru parinti sau bunici. Scoala e un reper pentru fiecare oras, pentru fiecare cartier, o institutie importanta unde ne intalnim nu numai pentru cursuri, ci si pentru a ne dezvolta frumos si armonios copiii", a declarat primarul general Gabriela Firea.

Proiectul este organizat in perioada 1 - 11 septembrie intre orele 09:00 si 21:00. In acest interval, copiii vor putea juca in curtea scolii baschet, handbal, badminton sau fotbal pe cele doua terenuri amenajate special in curtea liceului.