Amenzi de pana la 1.000 de lei pentru cei care parcheaza pe spatiile verzi din Sectorul 1

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 31 august 2016, 19:19 Actualitate | Administratie Locala

Stationarea vehiculelor pe spatiile verzi din Sectorul 1 va fi sanctionata cu amenzi cuprinse intre 250 si 500 de lei pentru persoanele fizice si 500 - 1.000 lei pentru persoanele juridice, conform unui proiect de hotarare aprobat miercuri de Consiliul Local, informeaza Agerpres.

Conform proiectului, sanctiunile se vor aplica in functie de tonajul masinii si se interzice stationarea cu orice tip de vehicul pe spatiile verzi, scuarurile si aliniamentele plantate in lungul bulevardelor, strazilor si trotuarelor, dar si pe terenuri libere, neproductive din intravilan.

Sanctiunile vor fi aplicate de politistii locali.

Contravenientul va putea achita jumatate din minimul amenzii in termen de cel mult 48 de ore de la data incheierii procesului-verbal ori, dupa caz, de la data comunicarii acestuia, persoanele abilitate sa aplice sanctiunea facand mentiune despre aceasta posibilitate in procesul-verbal.

"Refacerea si protejarea mediului inconjurator reprezinta o prioritate in activitatea municipalitatii, in vederea crearii unui mediu prielnic pentru dezvoltarea calitatii vietii, atat in prezent, cat si pentru generatiile viitoare. In ultimii ani, s-a constatat ca suprafetele definite ca spatii verzi au fost diminuate din cauza distrugerii acestora, a schimbarii destinatiei lor si a impactului negativ al unor activitati economice si sociale", reiese din expunerea de motive semnata de primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

El mentioneaza ca in categoria spatiilor verzi urbane intra scuarurile, amenajarile din fata unor edificii mai importante, zonele verzi de-a lungul cursurilor de apa, rondurile de la intretaierea unor drumuri mai importante, aliniamentele stradale si chiar unele zone de parcare. Spatiile verzi publice sunt scuaruri, spatii amenajate cu dominanta vegetala si zone cu vegetatie spontana ce intra in administratia domeniul public.


Citeste mai multe despre   [P] 1000 inseamna mai mult decat un numar

Angajatii sunt resursa cea mai importanta in orice companie, iar in cazul unui business de servicii, succesul se bazeaza pe resurse umane competente si implicate, care aduc plus valoare in relatia cu clientii. Societe Generale European Business Services, centrul care ofera servicii profesionale cu valoare adaugata in domenii precum finante, achizitii, resurse umane, KYC (Know Your Customers) si servicii de IT pentru grupul Societe Generale, a ajuns la pragul de 1000 de angajati in doar 6 ani de la infiintare.

609 vizualizari

 • -2 (2 voturi)    
  bine, dar... (Miercuri, 31 august 2016, 19:52)

  IancuJianu [utilizator]

  ...întâi faceți parcări pentru toți și apoi săriți cu parul să respecte legea.


Abonare la comentarii cu RSS
SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

Invatamantul profesional a fost vazut in Romania ca o optiune care nu iti ofera foarte multe perspective de viitor. Astfel, foarte multi parinti si elevi prefera calea liceului si apoi a unei facultati care, de cele mai multe ori, produce someri pe banda rulanta.
(Sondaj sustinut de Asociatia Nationala a Industriei Textilelor din Romania)
1. Sunteti pro sau contra invatamantului profesional din Romania?
(Un singur răspuns posibil)
 • Pro - mi se pare o alternativa buna
 • Contra - nu iti ofera prea multe posibilitati profesionale pe piata muncii
 • Nu ma intereseaza, oricum voi trai pe banii parintilor
2. Considerati ca scoala profesionala ar putea fi o solutie pe termen mediu si lung pentru reducerea somajului?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
3. Considerati viabila alegerea unei scoli profesionale in detrimentul unui liceu, mai ales in zonele unde economia nu este foarte diversificata?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
4. Credeti ca este mai utila o scoala profesionala axata pe domenii unde exista o lipsa acuta de personal calificat sau o universitate care produce pe banda rulanta absolventi intr-un domeniu fara cautare pe piata muncii?
(Un singur răspuns posibil)
 • O scoala profesionala - sanse mai mari de angajare
 • Universitatea ramane universitate - diploma e importanta
 • Nu stiu, nu ma intereseaza


Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă