Consiliul Local al Sectorului 5 din Bucuresti a decis sa nu mai acorde ajutoare sociale persoanelor apte de munca decat daca acestea au un loc de munca stabil sau daca presteaza munca in folosul comunitatii, informeaza Mediafax.

"Primul lucru foarte important e ca nu mai acordam niciun ajutor social persoanelor care nu au domiciliul sau resedinta in mod legal pe raza Sectorului 5. Si al doilea lucru foarte important este ca toate persoanele capabile de munca si care primesc ajutor social, sa presteze munca in folosul comunitatii, daca nu sunt angajate. Pentru ca mi se pare normal daca omul care plateste taxe si impozite te ajuta sa traiesti, este normal ca tu, membru al comunitatii, sa te integrezi, sa oferi, la randul tau, ceva comunitatii. Nu e nicio rusine sa muncesti, sa maturi in fata unei scoli sau sa tai gardul viu, sau sa ajuti copilul sa se joace in niste conditii mai decente", a declarat Daniel Florea, Primarul Sectorului 5, la finalul sedintei de consiliu.

Acesta a mai spus consilierilor locali ca doreste astfel sa ajute persoanele fara posibilitati sa se reintegreze social si sa isi recapete stima de sine.