Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, a anuntat marti, in cadrul unei conferinte de presa, ca Planul de mobilitate si Strategia de dezvoltare a municipiului, necesare pentru accesarea de fonduri europene, vor fi finalizate pana la data de 15 noiembrie, cand ar urma sa fie aprobate in Consiliul Local, informeaza Agerpres.

Gheorghe FalcaFoto: Agerpres

"Ne apropiem de etapa in care in Romania se pot depune proiecte pentru atragerea de fonduri europene. Pentru acest lucru, administratiile locale trebuie sa aiba strategia de dezvoltare realizata, care trebuie sa contina Planul de mobilitate. Planul de mobilitate s-a aflat in dezbatere publica, strategia de dezvoltare va fi si ea in dezbatere publica, iar noi ne-am impus ca, pana in 15 noiembrie, sa avem aprobate atat planul de mobilitate cat si strategia de dezvoltare, dupa care va urma procedura de depunere de proiecte pentru atragerea fondurilor europene", a declarat edilul.

Acesta a sustinut ca bugetul operational al municipiului Arad, pentru perioada 2017-2013, este de 238 milioane de euro, din care 66 milioane de euro bani europeni.

"Din anul 2017 pana in 2023, bugetul operational estimat este de 238 de milioane de euro, din care 66 milioane euro bani europeni. (...) Pe Axa 4 avem la dispozitie deja cateva proiecte importante in valoare de 38 milioane de euro, avand garantia ca vom putea realiza un al doilea pod adiacent Podului Traian, a carui reabilitare a fost recent finalizata. Vom cumpara cateva tramvaie noi, vom realiza o mare baza sportiva in zona strazii Marului, vom reabilita o parte din liniile de tramvai din municipiu, incepand cu cele de pe Calea Radnei, vom realiza un nou pod peste Mures, la capatul strazii Andrei Saguna, care va lega orasul de cartierul Aradul Nou, si se vor achizitiona 4 autobuze electrice. Pe langa aceste proiecte, estimate la 38 de milioane de euro, vor fi depuse si proiecte de rezerva, cum ar fi de pilda realizarea falezei Muresului. Toate aceste proiecte vor fi depuse de municipalitate in luna decembrie a acestui an, in vederea atragerii de fonduri europene", a mai spus Gheorghe Falca