Primaria Capitalei si Primariile de sector din Capitala vor incepe de luni efectuarea tratamentelor pentru combaterea sobolanilor in spatiile pe care acestea le detin sau le administreaza, potrivit unui comunicat emis de municipalitate.

SobolanFoto: AGERPRES

De asemenea, Primaria Capitalei solicita tuturor societatilor comerciale, agentilor economici, persoanelor juridice si cetatenilor cu gospodarii sa respecte prevederile Ordinului ANRSC 82/2015 si sa aplice tratamente impotriva sobolanilor in spatiile pe care le detin.

"Facem apel la asociatiile de locatari/proprietari sa efectueze tratamentele mentionate in Ordinul ANRSC tot in aceeasi perioada pentru asigurarea caracterului unitar al tratamentelor si pentru eficientizarea rezultatelor. Subliniem ca este absolut necesar ca aceste tratamente sa fie facute simultan de catre toti factorii cu atributii in acest sens pentru a asigura eficienta maxima a actiunilor. In acest sens, pe siteul Primariei Capitalei exista Lista cu Societatile care detin Autorizatie si din Partea Primariei Municipiului Bucuresti, aceste societati prestand servicii de dezinsectie, dezinfectie si deratizare, contra cost", se mai arata in comunicatul municipalitatii.

Lista poate fi accesata aici.

Reamintim ca procedura de licitatie pentru achizitia serviciului public de salubrizare- deratizare ( combatere sobolani) si dezinsectie ( combatere tantari) a fost demarata foarte tarziu de fosta administratie (in aprilie 2016) desi contractul pentru prestarea acestui serviciu a expirat inca din luna decembrie a anului 2015. Acest contract a fost prelungit din anul 2009, fara organizarea unei noi licitatii.

In prezent, licitatia nu este inca finalizata, comisia de licitatie analizand ofertele depuse de ofertanti in data de 11 august 2016.