Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat joi ca a cerut conducerii Administratiei Lacuri Parcuri si Agrement, institutie in subordinea municipalitatii, sa inceteze toate contractele incheiate cu firme in urma carora au aparut in parcuri terase si restaurante. In plus, aceasta spune ca s-a dispus crearea unei comisii care inventareaza terasele din parc si contractele derulate de ALPAB pana la finalul lunii decembrie si se va elabora un raport si masurile care vor fi luate pentru inlaturarea ilegalitatilor.

Terase HerastrauFoto: Hotnews

In plus, primarul general a declarat ca ALPAB nu mai intra in asocieri cu societati comerciale in urma carora societatile fac terase si restaurante, iar cei care au terase vor fi obligati sa aiba contracte direct cu Primaria Capitalei, nu cu intermediari.

"Aici sunt doua probleme. Prima este ca ALPAB sa nu mai intre in asocieri cu societati comerciale in urma carora societatile comerciale respective beneficiaza de anumite avantaje pentru constructia de unitati de alimentatie publica in parcurile aflate in administrarea CGMB. Al doilea subiect este ca societatile comerciale respective trebuie sa intre in legalitate fata de Primaria Generala. Aici sunt mai multe categorii: unii au luat in concesiune, foarte putini au si cumparat, dar de la proprietari ilegitimi, deoarece proprietatea este a dumneavoastra, a tuturor cetatenilor, nu a acelor societati comerciale fantoma. Deci acele unitati care au construit cu autorizatie de contructie legala,dar platesc chirie unor privati care nu au de fapt in proprietate acele suprafete, ar trebui sa faca contractul direct cu primaria. Terasele ilegale intra in alta categorie, dar cei care sunt in legalitate, insa platesc unor proprietari fantoma, pentru ca justitia ne-a dat noua dreptate, vor trebui sa intre in relatie comerciala direct cu primaria¬, a spus primarul Gabrieal Firea.

Intrebata daca vor disparea terasele din Parcuri, aceasta a declarat ca nu, dar trebuie sa se intre in legalitate.