Primarul Sectorului 5 al Bucurestiului, Daniel Florea, a declarat, in cadrul unui interviu pentru Mediafax, ca doreste sa darame gardul care inconjoara Casa Poporului si ar transforma curtea Parlamentului intr-o zona de promenada, insa nu poate pana nu va fi gata constructia Catedralei Neamului.

Palatul ParlamentuluiFoto: Hotnews

"Cred ca ar trebui sa nu mai existe acele ziduri imense si oamenii sa se poata plimba. Ganditi-va ce frumos ar fi daca am avea de la Piata de Flori, pe langa Academie, sa nu mai avem in fata acea jungla, dupa aceea, in jos pe langa Palatul Parlamentului, pe langa Catedrala si Palatul Parlamentului, Parcul Izvor, mai jos Cismigiu, deci ar fi ceva extraordinar daca s-ar putea realiza un proiect integrat.(...) Va marturisesc, insa, ca acum e destul de greu, in aceasta perioada, pana nu se face Catedrala, pentru ca acolo se fac niste constructii mari, sunt niste gropi, sunt utilaje. Cred ca pana in 2018 va trebui sa gasim solutii alternative sa dezvoltam zonele despre care am discutat", spune Daniel Florea.

El a adaugat ca, inca din timpul mandatului de deputat, a militat pentru daramarea zidului care inconjoara Casa Poporului, dar niciodata acest lucru nu s-a dorit cu adevarat.

"Momentan ce va impiedica sa dati jos gardul Parlamentului? Cred ca n-a existat o adevarata vointa de a se intampla asta. Discutii au fost, dar nu s-au concretizat.(...) Abia dupa ce va fi deschisa Catedrala, care sigur va fi un loc de pelerinaj, unde vor veni foarte multi oameni, bineinteles ca zona aia va trebui dezvoltata corespunzator si nu va putea sa fie, totusi o zona de intensa traire spirituala sa fie inconjurata de niste garduri imense", a mai precizat Daniel Florea.