Dupa 6 ani si 3 weekend-uri, Via Sport se inchide. Primaria Capitalei nu mai permite inchiderea bulevardului Kiseleff, intre Piata Victoriei si str. Ion Mincu, de vineri seara pana duminica la pranz pentru promenada si instalarea unor terenuri de sport pe care bucurestenii le puteau folosi gratuit. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat in urma cu cateva saptamani ca acest eveniment blocheaza traficul in fiecare weekend, iar coada de masini pe artera, una dintre principalele porti de intrare in Bucuresti, se intinde pana in Baneasa.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Avand in vedere oportunitatea si necesitatea derularii lucrarilor (n.r. de trasare a marcajelor rutiere) pe perioada verii, PMB a transmis organizatorului evenimentului VIA Sport, care are loc pe b-dul Kiseleff, unul din bulevardele pe care incep lucrarile in aceasta seara, sa elibereze zona, in conformitate cu art.10, lit.b din Legea nr.60/1991, republicata, care interzice "desfasurarea adunarilor publice atunci cand, in perioada, locul si pe traseele unde acestea ar urma sa se desfasoare, se executa lucrari edilitar-gospodaresti". Mentionam ca organizatorului i s-a oferit posibilitatea de a alege alte zone pentru continuarea evenimentului, pe care acesta le-a refuzat. Reamintim ca Primaria Municipiului Bucuresti sustine evenimentele culturale si sportive din Capitala, acordand in acest sens sprijin tuturor organizatorilor pentru ca astfel de manifestari sa poata avea loc in conditii optime de siguranta", se arata intr-un comunicat emis de Primaria Capitalei.

Organizatorii evenimentului Via Sport, echipa Funvertising, spun ca au cerut Primariei sa ii lase sa organizeze evenimentul macar week-endul acesta, insa reprezentantii municipalitatii nu au fost de acord.

"Precizam ca imediat dupa primirea acestei hartii (n.r. sa elibereze bulevardul) am trimis o cerere oficiala pe mail in care am solicitat, pe de o parte, sa ni se permita desfasurarea evenimentului in acest weekend pentru ca timpul ramas pana la incepere era mult prea scurt si, de asemenea, aveam deja stabilite diferite activitati cu Partenerii nostri si apoi, pe de alta parte, am solicitat sa ni se permita desfasurarea evenimentului pana la sfarsitul lunii august, asa cum este prevazut si in Protocolul semnat cu PMB, pentru ca nu credem ca "lucrarile edilitare" se vor desfasura pe Sos. Kiseleff sau in zonele adiacente de vineri ora 22:00 pana duminica ora 14:00", se arata intr-un comunicat emis de organizatorii Via Sport.

Acestia explica si de ce au refuzat alta locatie. " Dorim sa precizam ca in saptamanile trecute am primit invitatia PMB de a ne muta locatia evenimentului in alta parte si cea mai buna varianta oferita a fost Parcul Tineretului - Platoul din fata Liceului Sincai. Am refuzat relocarea din 2 motive simple. Unu: Conceptul evenimentului, care reiese si din numele de "Via Sport" este crearea unui spatiu utilizat de obicei pentru traficul rutier intr-un spatiu de relaxare, pe o perioada (vineri seara - duminica la pranz) in care traficul este la cel mai redus nivel al saptamanii si al anului (vara, pe timpul concediilor). Nu ne-am propus niciodata sa facem un eveniment intr-un parc, ci sa inchidem un bulevard al unei capitale europene si sa-l redam publicului pentru a se juca pe el sau a se plimba pe el, asa cum se intampla si in alte capitale. Unul dintre sloganurile din anii trecuti a fost "Stop trafic! Start joc!". Doi: Ratiuni financiare. Sumele stranse anul acesta de la partenerii privati (asa cum au fost in fiecare din cele 7 editii) nu ar fi putut acoperi costurile relocarii, cu tot ce insemna acest lucru.

Organizatorii cer scuze bucurestenilor si sponsorilor pentru anularea evenimentului. "Ne cerem scuze fata de bucurestenii care 7 ani la rand au fost alaturi de noi. A fost o placere sa ne jucam cu voi pe Kiseleff si va multumim ca ati fost mii de oameni care vineri seara veneati inca inainte de ora 22:00 sa ne ajutati sa montam echipamentele pe strada, ati fost mii care v-ati jucat in noptile toride pana dimineata, ati fost mii de familii cu care ne-am revazut in fiecare sambata si duminica dimineata, jucandu-ne cu copiii nostri tenis de masa, baschet, fotbal etc., ati fost mii care ati umplut soseaua, pana la refuz uneori, in dupa-amiezile de sambata. Ne cerem scuze Partenerilor si le multumim ca au fost alaturi de noi. Si celor de anul acesta si celor din anii trecuti. Datorita voua am putut organiza un eveniment unic si gratuit pentru bucuresteni, am putut organiza cea mai mare strada de sport din Romania in Bucuresti. In incheiere, ne-am dori sincer ca Via Sport sa fie singurul eveniment anulat din cauza acestor "lucrari edilitar-gospodaresti"", se arata in comunicatul organizatorilor Via Sport.

Ce inseamna Via Sport

Via Sport a demarat in 2010 si a ajuns la cea de-a 5-a editie. Evenimentul sia- propus sa promoveze activitatea fizica in randul rezidentilor orasului Bucuresti.

"In fiecare vara, pe parcursul a 9 weekend-uri, Soseaua Kiseleff devine locul desfasurarii unor activitati sportive inedite. Fie ca iti place sa invarti rotile bicicletei, sa arunci mingea la cos sau sa o lovesti cu paleta pentru tenis de masa, Via Sport e locul potrivit pentru tine. Avem alveole special amenajate pentru sport si concursuri, o zona de lounge, unde te poti relaxa si zona mind, in care poti practica yoga, juca sah, carti sau rummy si citi o carte buna. Nu am uitat nici de cei mici, care se pot bucura cu jocuri de mini baschet sau mini fotbal.De vineri seara pana duminica dupa-amiaza, pe Soseaua Kiseleff, intre Restauranul Doina si Piata Victoriei, Via Sport opreste circulatia si lasa loc liber distractiei si muzicii bune", descriu organizatorii.