Cetatenii din Cartierul Cotroceni au inventariat arborii din zona lor si cer autoritatilor sa ii inlocuiasca pe cei uscati, sa scoata buturugile ramase de ani de zile pe strada in urma taierilor si dezafectarea asfaltarilor efectuate peste spatiile destinate arborilor din aliniamentul stradal. Oamenii au marcat un plan pozitia arborilor uscati, a buturugilor, asfaltarile si unde trebuie plantati copaci si au trimis Primariei sectorului 5 o petitie, semnata de 230 de cetateni din cartier, prin care se cere regenerarea spatiului verde.

Fantana Romniceanu - CotroceniFoto: USER UPLOADED

Mai exact, cetatenii cer Primariei sector 5 plantarea a 165 de arbori, acestia fiind lipsa sau uscati.

"In urma petitiei Copacul Incotroceni, semnate de peste 230 de cetateni in cadrul Agorei Incotroceni, in vederea replantarii de arbori in cartier (multumim inca o data celor care au semnat petitia!!), am depus la ADP sector 5 cererea prin care am solicitat:

- defrisarea a 12 de arbori uscati, amplasati in aliniamentul stradal, astfel: str. Obedenaru nr. 1, str. Obedenaru nr. 23, str. Mirinescu nr. 23, str. Romniceanu nr. 17 (verde, dar este complet gol pe interior), str. Draghiescu nr. 1-Romniceau, Bdul Eroilor nr. 23, Bdul Eroilor nr. 28, Dr. Rainer - Piata Academiei Romane, str. Dr. Herescu nr. 9, str. Dr. Herescu nr. 32, str. Dr. Staicovici nr. 7, Str. Costache Negri nr. 27;

- dezafectarea a cca 32 de buturugi;

- dezafectarea a cca 76 de asfaltari efectuate peste spatiile destinate arborilor din aliniamentul stradal;

- refacerea alveolelor pentru plantarea a 165 de copaci de aliniament in locul celor uscati, in locul buturugilor si a zonelor asfaltate (lucrari pe zona bordurilor, trotuarelor, carosabil, etc.);

- plantarea celor 165 de arbori de aliniament conform specificului fiecarei strazi", se arat in cererea trimisa de cetateni Primariei sector 5.