Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, sustine ca nu a "ordonat" nici in scris si nici verbal taierea vreunui copac din Bucuresti, raspunzand astfel unor reactii aparute pe retelele de socializare.

Gabriela FireaFoto: AGERPRES

Potrivit unui comunicat al Primariei Capitalei, citat de Agerpres, actiunea de depistare si inlaturare a copacilor batrani sau bolnavi in procente cuprinse intre 80-100% este realizata de catre Administratiile Domeniului Public din cele 6 sectoare ale Capitalei, precum si de administratorii spatiilor verzi din Bucuresti de stat sau privati.

"Directia Generala de Mediu din PMB a avizat, din punct de vedere tehnic, aceasta actiune, in urma numeroaselor sesizari si plangeri venite din partea asociatiilor de locatari sau proprietari ori a cetatenilor, deoarece acesti arbori au devenit un pericol pentru populatie: numai in ultima perioada 7 copii au ajuns la spital pentru ca au fost loviti de crengile desprinse din copaci, iar un arbore a cazut, in timpul unei vijelii, peste o masina", afirma sursa citata.

Primaria Generala invita toate ONG-urile de mediu pentru a studia avizele de mediu si a li se raspunde oricaror intrebari legate de acest subiect.

"Precizam ca in luna septembrie vor fi plantati alti arbori in locul celor care acum s-au taiat, pentru ca devenisera un pericol pentru oameni. Cei care au acuzat ca se taie copaci tineri si sanatosi sunt invitati la Primaria Generala pentru a vedea documentele care atesta ca lucrurile nu stau asa. In special in zona Kiseleff, sunt arbori care nu s-au acomodat la clima si poluarea zonei, din aceasta cauza acestia s-au degradat, devenind un pericol pentru cetateni", mai sustine Primaria Capitalei.

Primaria aminteste ca Gabriela Firea a participat ca voluntar la numeroase actiuni de impadurire si/sau extindere de spatii verzi organizate de ONG-uri de mediu si o va face in continuare.

Clotilde Armand, fost candidat la Primaria Sectorului 1 din partea al USB, a scris pe pagina sa de Facebook ca mai multi cetateni i-au semnalat taieri masive de copaci in zonele Kiseleff, Cismigiu si a parcului IOR.

Reprezentanta USB i-a cerut Gabrielei Firea "sa opreasca imediat aceste defrisari si sa prezinte cetatenilor o informare completa asupra numarului total de copaci taiati".