"Primaria blestemata", cum este numit de localnici sediul administratiei comunei Bujoreni, ar urma sa fie mutata, din cauza pozitionarii sale intr-o curba periculoasa pe E 81, nu mai putin de 4 accidente mortale petrecandu-se in ultimii ani chiar in fata respectivei institutii, relateaza Agerpres.

Primaria Bujoreni si DN7Foto: Google Street View

"Cred ca suntem primaria dispusa in cea mai periculoasa zona, cu trafic intens, chiar la capatul unei curbe periculoase, pe drumul cele mai tranzitat din Romania, DN7 sau E 81. Nu va ascund ca, pentru a traversa strada spre primarie, uneori se sta si 10 minute. Nu se poate amenaja nicio trecere de pietoni si nicio pasarela, fiind vorba de o curba cu o vizibilitate redusa si cu trafic cu gabarit. In ultimii ani, 4 accidente mortale au avut loc chiar in fata in sediului acestei institutii, astfel incat poate purta cu prisosinta renumele de primarie blestemata", spune primarul Gheorghe Udubae.

Acesta a adaugat ca a discutat si IPJ Valcea si cu CNADNR si nu se poate asigura "o securitate a pietonilor in zona", dat fiind specificul drumului, o curba deosebit de periculoasa in panta, cu trei benzi.

"Mai mult, chiar in dreptul primariei, cele doua benzi de urcare dispar, ramanand doar o singura banda pe sens. De altfel, toata localitatea sufera de pe urma faptului ca se afla pe cel mai tranzitat drum din Romania, toata comuna are dunga continua dubla si cei care stau pe partea opusa sensului pe care circula trebuie sa mearga cativa km buni pana sa poata sa se intoarca", a completat primarul din Bujoreni.

In ceea ce priveste localul primariei, edilul spune ca a identificat o cladire dezafectata aflata intr-o zona linistita, prevazuta cu parcare si va incepe demersurile pentru a renunta la "acest local blestemat".

De mentionat si faptul ca, in urma cu doua luni, fostul primar si o mare parte din angajati au fost retinuti de procurorii anticoruptie, ceea ce ar putea sa contribuie la renumele de "primarie blestemata".