Garda de Mediu a oprit lucrarile de amenajare derulate de Primaria sectorului 3 in Parcul Brancusi din Capitala dupa ce consilierii locali din partea Uniunii Salvati Bucurestiul au sesizat ca acestea se desfasoara fara autorizatie de construire si distrug spatiul verde, potrivit unui anunt postat pe pagina de Facebook a USB sector 3.

Parcul BrancusiFoto: Hotnews

"O echipa de consilieri USB a fost ieri la santierul din Parcul Brancusi, unde a constatat ca lucrarile sunt oprite. Am fost informati de Garda de Mediu ca a sistat lucrarile de asfaltare si amenajare de la Parcul Brancusi si de pe Str. Lucretiu Patrascanu deoarece cele doua firme care efectuatu lucrari nu au niciun fel de documentatie de urbanism, autorizatie sau aviz, ci doar un contract cu ADP Sector 3, astfel ca lucrarile sunt ilegale. Garda de Mediu a aplicat amenzi de 5.000 lei fiecarei firme", au postat pe pagina de Facebook consilierii USB sector 3.

In schimb, pe Bulevardul Nicolae Grigorescu lucrarile de betonare ilegala a gradinilor si spatiilor verzi continua nestingherite intre intersectia cu Str. Postavarului si cea cu Str. Liviu Rebreanu, mai spun acestia, mentionand ca au sesizat si in acest caz autoritatile de control.

"Am discutat iarasi cu Politia Locala Sector 3, cu Prefectul, cu Garda de Mediu si cu Directia de Mediu din cadrul Primariei Generale, dar aceste institutii/directe au pasat problema de la una la cealalta. Revenim in curand cu mai multe informatii aflate in urma investigatiilor facute", mai spun acestia.

Consilierii locali ai Uniunii Salvati Bucurestiul Sector 3 au cerut in urma cu cateva zile suspendarea de urgenta a lucrarilor de amenajare a pistei pentru biciclete in zona intersectiei strazii Nicolae Grigorescu cu bd-ul Constantin Brancusi, trecand prin parcul Constantin Brancusi si zona gradinilor blocurilor din zona si a lucrarilor la aleile din parc. Alesii locali acuzau Primaria sector 3 ca betoneaza spatiile verzi si au sesizat Politia Locala, Politia Romane, Garda de Mediu si Directia de mediu din Primaria Generala a Capitalei. Acestia spuneau ca nu exista panou de santier, iar lucrarile nu ar avea autorizatia si avizele necesare.