Agentia de Dezvoltare Locala Oradea SA a obtinut titlul de parc industrial pentru un teren de 8,7 hectare din vecinatatea Parcului Industrial I din oras, astfel ca suprafata disponibila pentru investitii s-a extins de la 121,29 hectare la 130 de hectare. Terenurile apartin Municipiului Oradea si sunt acum disponibile pentru investitii avand toata infrastructura de utilitati la limita de proprietate.

"Avand in vedere intentiile de investitie din partea unor companii straine in conditiile in care cele 121,29 de hectare sunt ocupate in proportie de 100%, administratorul parcului a analizat terenurile din apropierea Parcului Industrial I si a identificat doua amplasamente in suprafata totala de 8,7 hectare. Pana in prezent in Parcul Industrial I de pe Soseaua Borsului au concesionat teren 44 de companii locale si straine din tari precum Germania, Austria, Grecia, Spania, Coreea de Sud, Belgia, SUA sau Italia, care si-au asumat investitii in valoare de 220 de milioane de euro si crearea a 5 mii de locuri de munca. In acest moment peste 3600 de angajati isi desfasoara activitatea in acest parc industrial", se arata intr-un comunicat al Primariei Oradea.

In celelalte doua parcuri industriale din Oradea, situate pe strazile Ogorului si Uzinelor, au concesionat teren 30 de companii care si-au asumat investitii de 39 de milioane de euro.