Activitatea Sectiei Pediatrie din Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Tulcea a fost suspendata, dupa ce singurul medic specialist al sectiei a plecat in concediu de odihna.

"Timp de doua saptamani, activitatea Sectiei de Pediatrie este suspendata, urmand sa fie reluata la intoarcerea doamnei doctor din concediul de odihna", a declarat joi pentru Agerpres managerul general al SJU, Tudor Nastasescu.

In momentul de fata, potrivit sursei, Sectia Pediatrie nu are niciun medic rezident, situatia fiind critica si in alte sectii din cea mai mare unitate spitaliceasca din judetul Tulcea.

"Pana cand personalul medical nu va primi o remuneratie corespunzatoare efortului depus, pana cand va inceta atacul clonelor impotriva actualului sistem sanitar, prefer sa nu comentez", a mentionat Nastasescu.

In acest context, parintii cu copii care prezinta probleme de sanatate grave vor fi transportati de Serviciul Judetean de Ambulanta la spitalul din Constanta, la fel ca anul trecut.

In luna februarie a anului 2015, conducerea SJU Tulcea a anuntat ca activitatea Sectiei Pediatrie a fost suspendata, din cauza numarului redus de medici specialisti, respectiv trei. Ulterior, ea a fost deschisa, iar in urma cu doua luni, sectia era deservita, potrivit sursei citate, de un doctor, un altul aflandu-se in concediu fara plata.