Consilierii PSD-UNPR, PMP, ALDE si PPU au adoptat, in sedinta extraordinara a Consiliului Local al Sectorului 4 din 29 iunie, doua proiecte de hotarari fara avizul comisiilor de specialitate, care nu au fost constituie inca, sustin consilierii locali ai Uniunii Salvati Bucurestiul de la sectorul 4. Cele doua hotarari privesc rectificarea bugetului local pe 2016 si aprobarea numarului maxim de posturi la nivelul sectorului 4.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Inca de la inceputul sedintei, consilierii Uniunii Salvati Bucurestiul au atras atentia ca dezbaterea unor proiecte de hotarari ale Consiliului Local nu poate avea loc inainte de desemnarea comisiilor de specialitate, al caror aviz este obligatoriu pentru a inscrie pe ordinea de zi orice proiect de hotarare (conform art 44. din Legea 215/2001 si art. 47 din ROF al Consiliului local al Sectorului 4). Proiectul de hotarare privind aprobarea numarului maxim de posturi la nivelul sectorului 4 nu avea nici avizul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, prevazut de art. 107 din Legea 188/1999", se arata in comunicatul USB sector 4.

Consilierii USB au solicitat supunerea la vot a introducerii pe ordinea de zi a alegerii membrilor comisiilor de specialitate, dar cererea a fost respinsa si hotararile au fost adoptate de majoritatea PSD-UNPR, PMP, ALDE si PPU.

"Nu ne-am imaginat ca este posibil ca un consiliu local sa voteze o rectificare bugetara fara sa aiba aviz de la comisia de buget-finante si, mai ales, fara ca aceasta comisie sa existe. Atragem atentia ca majoritatile din consiliile locale nu au dreptul sa actioneze abuziv si in dispretul legi. Din cate stim, aceasta este o situatie singulara in Bucuresti", a declarat Dumitru Dobrev, vicepresedinte al USB si fost candidat pentru Primaria sectorului 4.

USB sector 4 considera inacceptabila adoptarea de acte normative cu incalcarea legii si va analiza caile legale pentru a reduce pe fagasul legalitatii si trasparentei desfasurarea lucrarilor Consiliului Local al Sectorului 4.