Primaria sectorului 2 a inaugurat weekendul trecut parcul de distractii din Parcul Tei, un proiect in valoare de circa 14 milioane de euro, realizat in proportie de 50% din fonduri europene. Parcul, denumit Taramul fermecat, se intinde pe o suprafata de 7 hectare si are printre atractii o roata mare de 63 metri inaltime, dotata cu 44 de cabine, un roller coster de 15 metri inaltime, casa groazei, un carusel, masinute electrice, zone cu leagane, tobogane si saltele gonflabile. Consilierii USB Sector 2 au declinat invitatia primarului sectorului 2, Toader Mugur Mihai, de a fi prezenti la inaugurare, invocand ca proiectul este realizat in mod ilegal, iar din cauza sa s-au pierdut circa 5000 mp de spatiu verde si s-au taiat 67 de copaci.

Parc de distractii Tei 4Foto: Primaria sector 2

"Consilierii USB Sector 2 au declinat invitatia primarului Toader Mugur Mihai de a fi prezenti sambata 25.06.2016 la inaugurarea "Taramului fermecat" din Parcul Tei, pentru ca numitul Parc de Distractii este ilegal. Tribunalul Bucuresti, prin Sentinta civila nr. 8174/18.11.2015 pronuntata in dosarul 16091/3/2015, a suspendat cele trei acte ilegale, pe care s-a bazat primarul Ontanu, aflat la aceasta ora in cercetari. Ne referim la decizia 39/18.03.2015 emisa de Agentia pentru Protectia Mediului, autorizatia de construire nr. 94/26.03.2015 emisa de Primarul Sectorului 2, avizul de defrisare 7035/09.04.2015 emis de Directia Mediu a Primariei Capitalei) De asemenea, nu am participat la inaugurare din respect si solidaritate fata de locuitorii cartierului, in special ai strazilor invecinate - Tuzla, Polovraci si Stavilarului - care nu au fost consultati, nici informati in mod corect despre lucrarile din vecinatatea lor, despre defrisari si despre depasirea nivelului atit fonic cit si de poluare generat de activitatile de entertainment din zona. In Bucuresti avem deja mult prea putine parcuri. Este aberant ca, in loc sa folosim banii europeni pentru a diminua poluarea, noi sa reducem in plus suprafata spatiilor verzi, in detrimentul vietii sanatoase a orasului!", se arata in comunicatul de presa trimis de consilierii USB in Consiliul Local al Sectorului 2.

Procesul de suspendare a autorizatiei de construire a fost initiat de Asociatia Salvati Bucurestiul, iar acum se afla la recurs.

Primarul sectorului 2, Toader Mugur Mihai, este mandru de proiectul realizat si spune ca va atrage atat bucuresteni cat si turisti.

"'Taramul fermecat' va deveni cu siguranta unul din punctele de atractie ale Capitalei. Ileana Cosanzeana, Fat - Frumos, Verde Imparat, dar si pasarea maiastra si balaurul cu sapte capete, le vor da intalnire tuturor celor care doresc sa petreaca o zi speciala intr-o lume a povestilor si aventurii. (...) Noul parc de agrement este o invitatie lansata pentru locuitorii sectorului 2 si ai municipiului Bucuresti, dar si pentru turistii prezenti in capitala care vor putea imbina vizitarea obiectivelor istorice si culturale cu o zi de distractie si buna dispozitie. Cu siguranta ca noul loc de distractie va atrage atat turisti din judetele din apropierea capitalei dar si din tarile invecinate care nu beneficiaza de o infrastructura de agrement comparabila. "Taramul fermecat" este si o sursa de crestere economica pentru municipiul Bucuresti, prin generarea unei cereri suplimentare de servicii turistice, pentru bunuri si servicii conexe (comert, constructii, transporturi, industria alimentara, industria mica si de artizanat, etc)", se arata intr-un comunicat al Primariei sector 2.

Proiectul este cofinantat din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala, prin Programul Operatonal Regional 2007-2013, axa prioritara Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice.

Programul de functionare a parcului de agrement este urmatorul:

-marti - vineri intre orele 10.00 - 21.00

-sambata - duminica intre orele 10.00 - 22.00

-luni inchis.

FOTOGALERIE Parc de distractii Parcul Tei/FOTO: Primaria sector 2

Precizari Primaria sector 2

Referitor la articolul publicat de dumneavoastra in data de 28 iunie a.c. cu titlul: "Primaria Sectorului 2 a inaugurat parcul de distractii din Parcul Tei ...", dorim sa facem precizari care sa conduca la corecta informare a opiniei publice:

Primaria Sectorului 2 a construit Parcul de Agrement ¬Tei¬ prin accesarea fondurilor europene, respectand intrutotul legislatia in vigoare,

- Mentionam faptul ca autoritatile administrative competente avizeaza, autorizeaza si finanteaza programele Operationale Regionale, asa cum este si Proiectul Parc de Agrement "Tei", doar dupa ce sunt aprobate in urma unor analize aprofundate,

- Miile de persoane care au fost prezente la deschiderea Parcului de Agrement "Tei" s-au declarat multumite de investitia realizata de administratia publica locala a sectorului 2,

- Afirmatiile potrivit carora "parcul de distractii este ilegal" sunt eronate. Actele administrative care au stat la baza realizarii proiectului nu au fost suspendate. Prin decizie definitiva a Curtii de Apel Bucuresti pronuntata in anul 2015, instanta a constatat ca nu au fost indeplinite conditiile legale pentru suspendarea actelor administrative ce stau la baza construirii Parcului de agrement Tei, acte ce au fost atacate, motiv pentru care lucrarile de executie a parcului de agrement s-au derulat in mod legal,

- De asemenea, este de notorietate faptul ca procesul intentat de Asociatia Salvati Bucurestiul pentru suspendarea autorizatiei de construire emisa de Primaria Sectorului 2 pentru edificarea Parcului de Agrement Tei a fost finalizat prin respingerea actiunii prin decizia definitiva a Curtii de Apel Bucuresti,

- Afirmatia potrivit careia vecinii de pe trei strazi alaturate parcului sunt deranjati fonic de zgomotul ansamblurilor de joaca, este eronata. Echipamentele amplasate sunt moderne si agrementate de autoritatile competente si nu afecteaza locatarii din vecinatate,

- Pentru a pastra echilibrul zonei aferente parcului de agrement si pentru a nu afecta zona de parc, Primaria Sectorului 2 a alipit parcului Tei o suprafata suplimentara de 3500 m.p. si a plantat 276 de arbori tineri. Noua zona alipita reprezenta un teren degradat care a fost reamenajat si redat publicului, astfel incat intreaga suprafata verde a Parcului Tei nu a fost afectata prin constructia parcului de agrement ci a crescut substantial prin alipirea zonei suplimentare in care functioneaza in prezent parcul de agrement.

Dorim ca prin infiintarea parcului de agrement sa oferim tuturor persoanelor posibilitatea petrecerii timpului liber.

Proiectul parcului de agrement Tei - Plumbuita a fost dezvoltat in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013, axa prioritara 5 "Dezvoltarea durabila si promovarea turismului", domeniul major de interventie "Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterii calitatii serviciilor turistice" si urmeaza sa creasca atractivitatea sectorului 2 in randul turistilor, prin oferirea unei game largi de servicii de agrement.

Printre obiectivele specifice invocate si aprobate in proiectul finantat prin Programul Operational Regional 2007 - 2013 sunt vizate: valorificarea in scop turistic a resurselor naturale existente in cadrul Parcului Tei si dezvoltarea generala a Bucurestiului prin cresterea potentialului turistic care conduce implicit la cresterea economica a regiunii.