Timisorenii au luat cu asalt vaporasele de pe Bega, care au fost inaugurate sambata, relateaza publicatia timpolis.ro, care noteaza ca Timisoara devine astfel primul oras din Romania in care transportul in comun se va face si cu vaporetto. Pana la darea in folosinta ca transport public, accesul calatorilor va fi gratuit, precizeaza sursa citata.

Vaporasele au fost lansate la apa pe BegaFoto: Captura YouTube

Dupa mai multe decenii, traditia transportului pe Canalul Bega va fi reluata in aceasta vara, a anuntat Regia Autonoma de Transport Timisoara. Primul pas oficial a fost facut sambata, cand RATT a inceput probele functionale ale sistemului de transport public de persoane cu vaporetto pe Bega. Plecarea s-a facut de la terasa "Flora", in ambarcatiuni fiind invitat sa ia loc si publicul calator interesat de cursele de pe Canalul Bega, relateaza timpolis.ro.

Cursele de la acest sfarsit de saptamana, anunta RATT, sunt pentru probe functionale, transportul in comun pe Bega cu vaporasele urmand sa fie deschis in aceasta vara. Vor fi sapte vaporase, fiecare cu cate 50 de locuri.

Aceste ambarcatiuni au fost lansate la apa in urma cu doua saptamani.