Autovehiculele hibrid si cele electrice beneficiaza de parcare gratuita in parcarile municipalitatii prin acordarea unei vignete de identificare, potrivit unui proiect de hotarare adoptat joi de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Proiectul a fost initiat de consilierul general Cornel Poterasu.

vignetaFoto: Hotnews

"Incalzirea globala, epuizarea resurselor minerale sau poluarea aglomeratiilor urbane, sunt doar cateva din problemele pe care le constitue circulatia automobilelor in Bucuresti. Vehiculele usoare - autoturismele si camionetele - sunt una dintre principalele surse de poluare a aerului si produc circa 15 % din emisiile de dioxid de carbon (CO2) ale Uniunii Europene. Conform statisticilor, in Municipiul Bucuresti sunt inmatriculate 1610 autovehicule hibride si electrice ceea ce reprezinta o crestere semnificativa de 250% din anul 2008 pana in 2015. O masura pe care o putem lua, noi, Consiliul General impreuna cu Primarul General este de a stimula cresterea numarului de autovehicule hybrid(pe care le voi denumi in continuare -masini verzi sau ecologice) in totalul autovehiculelor care circula in Bucuresti.Incepand cu decembrie 2011 consilierii generali au adoptat solutia de reducere cu 95% de la plata impozitului local datorat de catre posesorii de masini hibride si electrice. O alta solutie de stimulare a utilizarii masinilor nepoluante poate fi: parcare gratuita in parcarile Municipalitatii, prin acordarea unei vignete de identificare", se arata in expunerea de motive a proiectului.

Solutia postarii unei vignete de identificare in parbrizul masinii are si un efect de "publicitate" a Primariei Municipiului Bucuresti, astfel incat ceilalti posesori de masini pot fi determinati sa utilizeze in viitor, masini nepoluante, mai spune initiatorul proiectului.