Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat joi consolidarea cladirii de pe strada Blanari nr 9, aflat in proprietatea municipalitatii si a mai multor persoane fizice. Lucrarile se ridica la 3,6 milioane lei, banii urmand sa fie dati de municipalitate, iar dupa efectuarea lucrarilor se vor recupera de la proprietari.

Calea VictorieiFoto: Hotnews

Cladirea a fost construita in 1870 si este monument istoric. Imobilul cu subsol, parter, doua etaje si pod este incadrat in clasa I de risc seismic.

In ceea ce priveste regimul de proprietare, circa 5 la suta din cladire apartine primariei, iar restul este proprietate privata, persoane fizice si firma Crisval Stil Prod.

CGMB a aprobat si consolidarea imobilului de pe Calea Victoriei nr. 31. Imobilul nu este clasat monument istoric, dar a fost construit in 1876. Cladirea este in proprietate mixta, circa 92,5% apartine Primariei Capitalei, iar restul unor persoane fizice.

Valoarea lucrarilor de consolidare este estimata la 5,2 milioane lei. Cladirea are subsol, parter, patru etaje si pod. Banii urmeaza sa fie dati de municipalitate, iar dupa efectuarea lucrarilor se vor recupera de la proprietari.