Reprezentantii mall-urilor si primariilor trebuie sa anunte evenimentele la care urmeaza sa participe peste 200 de persoane in spatii inchise, avertizeaza ISU Sibiu in urma incidentelor de la Piatra Neamt, unde 9 persoane care asistau la un concert au avut nevoie de asistenta medicala.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Sibiu a transmis, luni, o avertizare primariilor si reprezentantilor mall-urilor din judet sa anunte evenimentele la care preconizeaza ca vor avea mai mult de 200 de persoane intr-un spatiu inchis, transmite Mediafax.

Purtatorul de cuvant al ISU Sibiu, Bianca Sabau, a declarat, pentru Mediafax, ca primariile sau reprezentantii mall-urilor vor trebui sa comunice ISU daca au evenimente la care se asteapta la prezenta a peste doua sute de persoane intr-un spatiu inchis.

"ISU Sibiu notifica administratorii de mall / hipermarket / primarii din judetul Sibiu, solicitand acestora sa comunice inspectoratului manifestarile care presupun prezenta a minim 200 de persoane (in spatii inchise), ce urmeaza a fi organizate in cladirile administrate. De asemnenea, in notificare vor fi amintite principalele obligatii ce revin organizatorilor in astfel de situatii", a spus Bianca Sabau.

Avertizarea ISU Sibiu vine dupa incidentul de la Piatra Neamt, unde, vineri seara, noua persoane s-au simtit rau la concertul Carla's Dreams, care a avut loc intr-un complex comercial, patru fiind transportate la spital. Concertul trupei Carla's Dreams de la Piatra Neamt a fost oprit dupa ce oamenii s-au simtit rau din cauza caldurii si a aglomeratiei. Ulterior, Politia Neamt a deschis un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa si neluarea masurilor legale privind securitatea si sanatatea in munca, iar Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Neamt a amendat cu 15.000 de lei managerul complexului comercial.

Ulterior, IGSU a anuntat ca pompierii de la inspectoratele din tara vor avea intalniri de informare cu administratorii de cladiri tip mall, in perioada urmatoare, pentru a discuta despre obligatiile cele revin acestora din urma in cazul organizarii de evenimente cu public numeros.